Afbeelding

Dynamico heren

Sport

HEESCH - Heren (eredivisie): Hellas – Dynamico 36-32 (16-15).

Ondanks de nederlaag had de ploeg van trainer Damir Josipovic na afloop een positief gevoel. Een nederlaag lijden bij Hellas, een van de titelkandidaten, was ingecalculeerd. Maar het spel was dermate goed dat iedereen tevreden terug kon kijken. “Een van onze beste wedstrijden van het seizoen”, vatte aanvoerder Erik Loeffen samen. Het had nog mooier kunnen zijn als er iets meer open kansen waren in gegaan. Anderzijds stopte Roy Govers, normaal gesproken keeper van de heren 2, ook heel wat goede ballen van de Hagenaren.

Het hoogtepunt van het duel vanuit Dynamico-perspectief was de goal van Cas Kerstens (15 jaar). Hij had er al een 3,5 uur durende selectietraining van Nederland Under17 Beach op zitten in de buitenlucht (samen met mede Dynamico-speler Abel Cozzolino-Bronzwaer) maar wist bij zijn debuut direct te scoren.

De heren zagen eerder hun bezwaar tegen de niet toegekende winnende treffer bij PSV (26-26 ipv 26-27) niet-ontvankelijk verklaard worden. Dynamico gaat in hoger beroep. Dat dient eind maart. PSV won dit weekend overigens eindelijk weer eens, bij hekkensluiter Havas (nr 16). Daardoor hijgen de Eindhovenaren (nr 15) Dynamico (nr 14) in de nek. De afstand naar de enige degradatieplek blijft groot. Dat is de andere kant van de medaille.

Scores Dynamico: Wout van Iperen 7, Merijn van Loon 5, Thomas van Kessel 4, Twan van Iperen 3, Frank Loeffen 3, Erik Loeffen 3, Bart Hanenberg 2, Cas Kerstens 1, Frennie Bens 1, Jesper van Kessel 1, Martin van Iperen 1, Ruud van den Elzen 1.