Afbeelding

D66: tussen Oranje en Rood-Wit-Blauw

Gemeentenieuws

Inmiddels weten we allemaal dat de wereld helaas aan het veranderen is. Niet alleen wat betreft klimaat om maar eens wat te noemen, maar ook wat betreft levensvreugde om te wonen, werken en plezier te hebben. Sinds een paar jaar hebben we dan ook helaas te maken met de oorlog in het oosten tussen Oekraïne en Rusland en iets minder langgeleden op de Gaza-strook. Hopelijk komt er snel een einde aan deze situaties.

Zaterdag 27 april genoten we weer van de mooie (kinder-)activiteiten in het kader van onze Oranjedag die door de verschillende vrijwilligers met veel enthousiasme verzorgd zijn. Heeft u ook meegedaan met de spelletjes of de markten en optredens bezocht? Met z’n allen is het natuurlijk fijn, leuk en gezellig om Koningsdag te vieren, maar zeker is het ook goed om met z’n allen het komend weekend even stil te staan bij de vrijheid.

Dit is belangrijk, want het is immers niet vanzelfsprekend. Ook in Bernheze slaan we dit zeker niet over en zullen we hierbij stilstaan. Jammer dat we daags erna ons leven weer gewoon oppakken en overgaan in de waan van de dag.

Afgelopen weekend zag ik in diverse straten onze nationale kleuren (rood-wit-blauw) met de oranje wimpel hoog in de stok wapperen. Dit hoop ik dan ook aanstaande weekend weer te zien. Op Dodenherdenkingsdag (4 mei) mag de vlag halfstok vanaf 18.00 tot zonsondergang en daags erna op Bevrijdingsdag mag de vlag uit. Vlagt u ook?

Eric van de Steeg, steunfractielid D66 Bernheze