Ina van Daal
Ina van Daal

Monsterlijk mooi gehaakt

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER – Ina van Daal uit Heeswijk-Dinther toont haar gehaakte creaties in de vitrine. Van woensdag 24 april tot en met maandag 24 juni is haar kleurrijke werk te bewonderen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Ina maakt graag mensen blij met haar gehaakte creaties. Bij haar kinderen vind je kleurrijke kussens gemaakt van acrylgaren. Met katoengaren maakte ze elk kleinkind bij de geboorte blij met een mooi dekentje of een zachte knuffel. Het katoengaren pluist niet en is lekker zacht. Met dit garen heeft Ina een gehaakte schildpad met kleine schildpadjes gemaakt. Door elk schildpadje een gekleurde stip op de buik te geven, zijn het niet alleen schattige knuffeltjes, maar ook meteen een memoryspel. 

Haken voor iedereen
Haar huidige project is een verzameling monstertjes. Voor inspiratie zoekt Ina in haakboeken naar voorbeelden. Ze past de kleuren en het patroon aan om zelf een nieuw monstertje te creeëren.
Voor kinderen die in het kinderziekenhuis liggen, haakte Ina ook. Voor de jongens een gehaakt superman aapje en voor meisjes een prinsessenpopje met een gehaakt rokje. Dit was dankbaar werk. 
Helaas werd Ina door ziekte minder mobiel. Gelukkig kan ze nog volop handwerken. “Ik vind nog steeds inspiratie om te handwerken of mensen vragen mij om iets voor ze te haken,” vertelt Ina.

 
Van 24 april tot en met 24 juni zijn de haakwerkjes tijdens de openingstijden in Bibliotheek Heeswijk-Dinther te bewonderen.