Afbeelding

Lintjesregen Nistelrode gemeente Bernheze 2024

Gemeentenieuws

Vrijdag 26 april vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Veertien inwoners van de gemeente Bernheze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mark de Man overhandigt hen deze Koninklijke onderscheidingen. 

Mientje van de Graaf- Broks uit Nistelrode wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda zet zich sinds 1978 belangeloos in voor de samenleving. Vanaf dat jaartal is zij actief voor EHBO vereniging afdeling Nistelrode. Decoranda was jarenlang bestuurslid, vrijwilligster bij allerlei evenementen in de gemeente en ook verricht zij reanimaties. Daarnaast is Decoranda ruim 20 jaar vrijwilligster bij De Zonnebloem en 15 jaar bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob en zet zij zich binnen de regio zeer actief in voor het pelgrimeren, waaronder het pelgrimeren voor de jeugd.

Bart van der Linden uit Nistelrode wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus zet zich vanaf 1991 in voor R.K.S.V. Prinses Irene. Binnen deze vereniging heeft hij, naast zijn fulltime baan, op vele fronten een zeer actieve bijdrage geleverd in verschillende commissies en als jeugdleider. Daarnaast is Decorandus al 15 jaar actief voor de Kindervakantiewerk Oss-Zuid en vervult hij sinds 10 jaar verschillende taken binnen de EHBO vereniging Nistelrode. Ook is Decorandus 4 jaar technische ondersteuner bij cultureel centrum Nesterlé.

Jan Schaapsmeerders uit Nistelrode wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is vanaf het begin, 2009, voorzitter van Stichting Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode. Onder zijn leiding is Nesterlé uitgegroeid tot de huiskamer van de Nistelrodese gemeenschap. Daarnaast was Decorandus van 2008 tot 2020 bestuurslid, waaronder 8 jaar penningmeester, van De Nederlandse Stichting voor Psychotechniek en was hij betrokken bij de totstandkoming van enkele boeken namens deze stichting. Voor de European Foundation for Management heeft Decorandus tussen 2010 en 2020 een bijdrage geleverd aan 22 programma’s ter verbetering van de kwaliteit van instellingen voor hoger onderwijs het gebied van management en bedrijfskunde over de hele wereld.

Herman van der Wijst uit Nistelrode wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus is al van jongs af aan, sinds 1966, actief voor R.K.S.V. Prinses Irene. Hij was 41 jaar lang trainer, vele jaren scheidsrechter voetbal en korfbal en mede oprichter van het damesvoetbal binnen de vereniging. Ook is Decorandus al 20 jaar actief in de commissie onderhoud. Naast zijn inzet voor R.K.S.V. Prinses Irene was hij van 1976 tot 2020 trainer van de scheidsrechtersvereniging Oss – Uden.

Herman van der Wijst uit Nistelrode
Bart van der Linden uit Nistelrode
Mientje van de Graaf- Broks uit Nistelrode
Jan Schaapsmeerders uit Nistelrode