Afbeelding

Lintjesregen Heeswijk-Dinther gemeente Bernheze 2024

Gemeentenieuws

Vrijdag 26 april vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Veertien inwoners van de gemeente Bernheze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mark de Man overhandigde hen deze Koninklijke onderscheidingen. 

Hennie van Hooft uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van Hooft zet zich sinds 2002 in voor de samenleving. Zo was hij vanaf dat jaar tot 2008 onder andere penningmeester voor het Europees Schutters Treffen en jarenlang bestuurslid van buurtvereniging De Brodol in Heeswijk-Dinther. Ook was Decorandus verschillende jaren penningmeester van Toneelclub Alles is Anders en Bridgeclub De Klotbeek. Vanaf 2007 tot heden is hij penningmeester van Stichting Vrienden van De Kilsdonkse Molen.

Ad van Lamoen uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 2009 is Decorandus een zeer actieve en toegewijde vrijwilliger bij Stichting De Kilsdonkse Molen. De heer Van Lamoen is gecertificeerd windmolenaar, lid van de technische dienst en de evenementencommissie en hij geeft rondleidingen. Ook bekleedde Decorandus jarenlang verschillende functies als vrijwilliger. Bij Jong Nederland was hij één van de drijvende krachten achter de club. Ook was hij onder andere acht jaar lang grensrechter van het 1e elftal van voetbalvereniging RKSV Avesteyn.

Tini van Lieshout uit Heeswijk-Dinther wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus zet zich vanaf 2001 in voor wielervereniging TWC De Kachelders. Binnen deze vereniging bekleedde hij diverse functies. Vanaf 2020 ondersteunt Decorandus de activiteiten voor de senioren binnen de wielerclub. Ook verzorgde de heer Van Lieshout 11 jaar het onderhoud voor de Stichting Meierijsche Museumboerderij en was hij betrokken bij fiets driedaagse en winterwandeltochten van de Stichting. Sinds 2006 is Decorandus lid van het Sint-Willebrordusgilde. Hij zette zich onder andere in voor het Europees Schutterstreffen van Historische Schuttersgilden. Tegenwoordig is Decorandus bestuurslid, onderhoudt het gildeterrein en werkt mee aan de verbouwing van het gildehuis.

Tini van Lieshout uit Heeswijk-Dinther
Ad van Lamoen uit Heeswijk-Dinther
Hennie van Hooft uit Heeswijk-Dinther