Afbeelding

Lerarentekort? Filios Scholengroep pakt het anders aan!

Ondernemend Bernheze

BERNHEZE - Uit de Trendrapportage 2023 van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap blijkt dat er een landelijk tekort van 9.800 fte is in het primair onderwijs. Filios Scholengroep gaat niet bij de pakken neerzitten en pakt het anders aan: sollicitanten gaan op speeddate met directeuren.

Op zoek naar een match made in heaven
Op 12 en 16 april wordt de blauwe loper uitgerold en onder het genot van een glaasje (alcoholvrije) bubbels gaan sollicitanten op speeddate met een directeur van Filios Scholengroep. Hier kunnen beide partijen ontdekken of ze bij elkaar passen en een perfecte match vormen met een van de beschikbare functies voor het volgende schooljaar.

Opvallen is een must
“In deze tijd waarin het lerarentekort aan de orde van de dag is, is opvallen een must,” zegt Archel Kerkhof (College van Bestuur). “Wij zijn van mening dat goed onderwijs geen toeval is en toegewijde professionals leveren een belangrijke bijdrage aan de onderwijskwaliteit. Tijdens onze speeddates krijgen zowel de sollicitanten als onze scholen de kans om te onderzoeken of er een waardevolle match is. Samen bouwen we aan een sterker onderwijs en maken we het verschil voor onze leerlingen.”

Ook op date?
Ben je ook toe aan een nieuwe stap in je onderwijscarrière en lijkt zo’n date jou ook wel wat? Lees meer op www.filiosscholengroep.nl en meld je vóór 10 april aan voor jouw speeddate. Er zijn vacatures beschikbaar in de onder-, midden- en bovenbouw op diverse locaties in onder andere Heesch, Oss, Nistelrode en Maren-Kessel. Zo kun je jouw passie voor lesgeven inzetten waar jij het beste tot je recht komt.

Waar? Basisschool Emmaus, Dr. Saal van Zwanenberglaan 115 in Heesch
Wanneer? 12 april van 15.30 tot 18.00 uur en 16 april van 18.00 tot 21.00 uur
Meer informatie en aanmelden op www.sites.google.com/filiosscholengroep.nl/filiosscholengroep/nieuws/speeddates.