Juliana ’31 maatje te groot voor Prinses Irene

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene verloor In Malden, onder de voortreffelijke leiding van scheidrechter Mike Theelen, kansloos van Juliana ’31. Twee seizoenen geleden speelde die ploeg  nog in de 3e divisie. De ploeg van Remko Bicentini, die ook coach is van het nationaal team van Curaçao, was oppermachtig en liep via een 2-0 ruststand uit naar 4-0. Toen pas lukte het Prinses Irene, via de ingevallen Douwe Herckenrath, wat terug te doen. Geen schande deze nederlaag, want in Malden heeft men er heel wat geld voor over om snel terug te keren naar (minimaal) de hoofdklasse. Gezien de kwaliteiten van het elftal zijn zij de gedoodverfde titelkandidaat.

Oud profvoetballer
Bij Prinses Irene ontbrak met Koen Bollen een sterke verdedigende schakel. Gijs van Erp nam zijn plaats in de verdediging in en groeide uit tot de beste man aan Prinses Irene zijde. Hij werd echter wel node gemist op het middenveld. Waar Prinses Irene hoopte om de beginfase ongeschonden door te komen, werd die in de 2e minuut al de grond in geboord. Te makkelijk kon de opgekomen rechtsback  Dave Goudt de bal van de achterlijn voortrekken. Thijs Hendriks, oud profvoetballer van NEC en Achilles ’29, schoot de bal onberispelijk achter de kansloze Stef van Venrooij. In de 17e minuut mocht aanvoerder Jeroen Meijers een vrije trap nemen. Hij zag kans om de bal langs de muur te schieten en zo zijn ploeg op 2-1 te brengen. Tussen de 20e en 30e minuut had Prinses Irene haar beste fase. Een inzet van Wibe van Rooij werd tot twee keer toe van de lijn gehaald en even later redde doelman Kluis goed op een schot van, de beste middenvelder aan Prinses Irene  zijde, Tim van der Heijden. Hendriks miste nog een geweldige kans op 3-0 en doelman Van Venrooij, die een ongelukkige wedstrijd speelde, redde enkele keren prima.

Handtekening
In de 2e helft kwam Rody van Schijndel voor de geblesseerde Robin Walk, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Juliana liet de bal heel makkelijk met hoge snelheid rondgaan en Prinses Irene kwam amper onder de druk vandaan. Tim van den Brand was met zijn loopacties nog af en toe dreigend. Hij was het ook die in de 84e minuut goed de diepte zocht en met een mooie voorzet Douwe Herckenrath bediende, die de 1-4 binnen kopte (foto). Toen was het dus al 4-0, want in de 52e minuut had Hendriks met een lob zijn tweede van de middag gemaakt. Kort voordat Prinses Irene de eretreffer maakte, had ook aanvoerder Meijers zijn handtekening staan onder een tweede doelpunt. Hij schoot vanaf de strafschopstip raak. Dat het bij 4-1 bleef was mede te danken aan enkele goede reddingen van Van Venrooij, maar ook omdat Juliana ’31 de mooiste kansen miste. Dat zou de ploeg nog wel eens op kunnen breken in de loop van het seizoen. Vorige week speelde men namelijk gelijk tegen Leones en was toen, volgens de Maldense supporters, net zo oppermachtig als deze zondag tegen Prinses Irene.