Afbeelding

Het was interessant, educatief, afwisselend en gezellig bij KBO Cultureel-Creatief

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER - Na jaren van weggeweest, werd het weer tijd voor deze gezamenlijke activiteit van de KBO’s Heeswijk en Dinther. Het was een prachtige dag zaterdag 13 april. De opening in de Ontmoetingstuin met het vendelen door het Sint Willebrordusgilde uit Heeswijk was bijzonder. Door de hoofdman werd uitleg gegeven over het verhaal achter het vendelen, het zogenaamde ‘vendelgebed’. Hulde aan de (vrouwelijke) vendelier! 

De aanwezigen luisterden verder naar alleen maar mooie presentaties. Op zo’n middag besef je maar weer eens wat voor waardevols we als dorp mogen koesteren. De educatieve Museumboerderij die de geschiedenis levend houdt, Kruidenhof Berne met ook al zo’n gepassioneerde groep vrijwilligers. Fotoclub Bernheze was er met veel mooie beelden, denk aan hun jaarlijkse foto-expositie zondag 12 mei in de Kersouwe!
Joke en Anja demonstreerden het arbeidsintensieve kantklossen en bezoekers mochten het ook zelf ervaren. Geen wonder dat kant zo duur is!
Heemkundekring De Wojstap, die het verleden ‘onderhoudt’, maar ook actief is om onze jeugd op een hedendaagse manier hierbij te betrekken. Een mooie afsluitende presentatie kwam van het IVN met onder andere aandacht voor onze weidevogels en grienden met zoveel verschillende soorten wilgen.
Helaas moest het Sint Barbaragilde uit Dinther afzeggen, vanwege het overlijden van hun gildebroeder Jo Manders. Seniorenkoor Cantando verzorgde in de middag een mooi afwisselend optreden met Huub Sperber als invaldirigent.

Het enige minpunt was, dat deze middag met alle deelnemende verenigingen (lees vrijwilligers) meer bezoekers verdiende. Maar ja, wie kunnen we daarvan de schuld geven? Waarschijnlijk het mooie weer...

Afbeelding