Afbeelding

Het VVN Praktisch Verkeersexamen is belangrijk

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - Van 8 t/m 12 april nemen 1038 kinderen uit de groepen 7 van 36 scholen in het werkgebied van VVN-afdeling Maasland (Oss en Bernheze) deel aan het VVN Praktisch Verkeersexamen.

Tijdens het VVN Praktisch Verkeersexamen fietsen kinderen een route die landelijk aan een aantal eisen moet voldoen. Afdeling Maasland heeft naast de verplichte eisen de mogelijkheid om extra situaties in het pakket op te nemen die van belang zijn voor leerlingen die komend jaar naar het voortgezet onderwijs of naar verenigingen in de regio gaan.

Vanaf de brandweerkazerne in Oss komen de leerlingen verkeerslichten, spoorwegovergangen, voorsorteervakken en rotondes tegen om te laten zien dat ze de verkeersregels kunnen toepassen in het echte verkeer.

De komende weken zijn er dus op verschillende wegen in het Osse centrum veel kinderen met oranje hesjes aan het fietsen en zitten op verschillende punten langs de route leerlingen van Het Hooghuis die het gedrag van de leerlingen beoordelen.

Projectleider Jan Huijbers zegt over dit examen niet voor niets: “We hopen dat de leerlingen zich in de toekomst veilig in het verkeer begeven en aan ouders de taak om dit te begeleiden”.