Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte

OSS – Na een reeks nederlagen was Dynamico wel weer eens toe aan een overwinning. Die kwam er zaterdagavond, en die was nog eens glansrijk ook: 33-24 thuis tegen Hellas na een ruststand van 16-9.

Je hebt van die wedstrijden dat je er vanaf het begin lekker in zit. Nou, zaterdagavond was zo’n wedstrijd voor de brigade van trainer Damir Josipovic. Dat kwam vooral dankzij een ijzersterke verdediging, met de broers Twan (foto) en Harm van Iperen die het door het midden potdicht hielden en keeper Paul van Iperen die ook zijn topvorm etaleerde. En dan is het ook een stuk lekkerder aanvallen.

De eerste goal was een snelle break van Merijn van Loon. Het gaf een boost aan zelfvertrouwen. Pim van Munster scoorde twee keer vanuit de opbouw, Cas Kerstens trof liefst drie keer doel. De laatste van de speler uit Mill was ook weer een break: 8-2 na 9 minuten 59 seconden. Het noopte Hellas tot een time-out.

Het zorgde niet voor een kanteling van de wedstrijd, maar de Hagenaren lieten het gat ook niet verder oplopen. Vanuit Dynamico-perspectief bekeken: de voorsprong werd eigenlijk ook nooit minder geruststellend. Twan van Iperen gooide de bal in een leeg doel, toen Hellas een man minder had en besloot zijn keeper tijdens de aanval aan de kant te houden. Jesper van Kessel was genadeloos in een break. Frennie Bens trof raak uit een moeilijk hoek en Erik Loeffen rondde een fraaie individuele actie af met een droge, rake knal. Rust 16-9.

In de tweede helft kwam de spanning ook geenszins meer terug. De marge bleef lange tijd zo rond de 5, 6, 7. Maar toen Frank Loeffen het op zijn heupen kreeg (vijf treffers in korte tijd), was de marge zelfs even 10: 24-14. In de slotfase waren het Bart Hanenberg en Thomas van Kessel die opvielen met mooie treffers, waardoor de marge ook soms tien was (29-19, 30-20 en 31-21), maar dat grote verschil stond net niet op het scorebord toen de scheidsrechters de wedstrijd af floten. Het slotakkoord van Dynamico-zijde was van Wout van Iperen, die het 33e thuisdoelpunt liet optekenen.

Dynamico – Hellas 33-24 (16-9). Scores Dynamico: Frank Loeffen 7, Bart Hanenberg 6, Pim van Munster 4, Wout van Iperen 4, Cas Kerstens 3, Frennie Bens 2, Thomas van Kessel 2, Twan van Iperen 1, Erik Loeffen 1, Jesper van Kessel 1, Merijn van Loon 1.