Gert-Jan Heerkens ondertekent het manifest
Gert-Jan Heerkens ondertekent het manifest

Fietsminded’ bedrijven tekenen manifest in Bernheze

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - Vandaag organiseerde Ons Brabant Fietst de SJEES on Tour Bernheze. Deze kleurrijke fietskaravaan trekt door heel Brabant en deed vanmiddag Bernheze aan. Doel van de tour is aandacht vragen voor de fiets. En in het bijzonder voor meer Brabantse werknemers op de fiets. De overheid zet al steeds meer in op de fiets als logische vervoerskeuze, en Brabantse werkgevers worden daarbij als onmisbare schakel gezien.

Het evenement werd afgetrapt met de aanwezigheid van Marius Tielemans, Wethouder Werk, mobiliteit en infrastructuur. Hij fietste in de karavaan, aangevoerd door een fiets-dj, vanuit Nistelrode naar Heerkens Vers. Dit bedrijf heeft stevige fietsambities en ondertekende daarom een manifest. Hierop laten diverse Brabantse bedrijven zien dat zij fietsminded zijn. Directeur Gert-Jan Heerkens legt uit: “Heerkens Vers streeft ernaar op een duurzame manier bij te dragen aan een gezondere leef- en werkomgeving. Onder andere door het stimuleren van de fiets als vervoermiddel voor woon- werkverkeer.”

Vervolgens trok de opvallende karavaan verder om uiteindelijk te eindigen op het Dorpsplein. Voor de wethouder was een logische keuze om mee te fietsen in de karavaan: “Mijn passie is sport en als je een rit naar je werk kunt fietsen maakt dit je dag compleet”.

Eerder op de dag werd het manifest al getekend door Miquel Fernandes, KAM-medewerker van Strijbosch BV, want ook daar staat fietsen naar het werk hoog op de agenda: “Duurzaamheid is een van de kernwaarden binnen ons bedrijf. We willen graag ons steentje bijdragen, ook op het gebied van mobiliteit liggen daar kansen. We stimuleren daarom het fietsgebruik van onze medewerkers, bijvoorbeeld door het bieden van een goed fietsplan. Onze parkeerplaats staat nu nog vol met auto’s, maar die zien we graag leger worden!”

Werkgevers aan boord
Ons Brabant Fietst hoopt meer werkgevers te inspireren met deze tour. Carolijn van der Hoeven, woordvoerder Ons Brabant Fietst. “Als we meer inwoners naar het werk willen laten fietsen, dan hebben we de werkgevers hard nodig. Zij zijn degene die een hoofdrol kunnen pakken voor een bereikbare regio en minder mobiliteitsproblemen. Dat vraag wel om acties . Denk bijvoorbeeld aan een aantrekkelijke aanschafregeling voor een e-bike, een goede fietsenstalling of het aanbieden van een leasefiets.”
Werkgevers hoeven dit niet alleen te doen, benadrukt van der Hoeven: “Wij werken nauw samen met het Brabant Mobiliteitsnetwerk en in deze regio met RNOB. Zij helpen werkgevers met deze uitdaging die uiteindelijk alleen maar winnaars kent.”

SJEES on Tour
De tour kende een start in de Brainportregio waar Frank Lammers op 11 mei deelnemers aanspoorde meer te gaan fietsen. Op 25 mei werd Tilburg bezocht, en vervolgens Breda, Den Bosch en enkele regio’s. De succesvolle tour sluit 1 juni af in Maashorst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding