Afbeelding
Picasa

Maasland Run Classics circuit van start

Sport

BERNHEZE/OSS - AV Oss ’78 organiseert ook dit jaar weer samen met andere verenigingen het Maasland Run Classics circuit; een reeks van acht hardloopwedstrijden in Oss en omgeving over 5 of 10 kilometer. Bij de meeste wedstrijden is ook een jeugdloop. Iedereen, jong en oud, beginner of gevorderde, kan meedoen aan de wedstrijden. Het Maasland Run Classic circuit 2024 start vrijdag 10 mei met de Biescamploop in Geffen.

Bij elke wedstrijd van het Maasland Run Classics circuit worden twee afstanden aangeboden, de 5 en de 10 kilometer, en voor de jongere hardlopers is er bij de meeste wedstrijden ook een jeugdloop over diverse afstanden. Gezelligheid staat voorop bij deze wedstrijden, maar een wedstrijd biedt natuurlijk ook een prima gelegenheid om je te meten met andere hardlopers of om jezelf een doel te stellen.

Deelnemers kunnen met één enkele wedstrijd meedoen, maar ook met meerdere. Wie met minimaal vijf wedstrijden meedoet, strijdt mee om een plek in het eindklassement. En wie met álle wedstrijden meedoet, krijgt een leuk aandenken. Na elke wedstrijd is er een prijsuitreiking. De drie beste lopers worden voor hun prestaties beloond met een mooie prijs. Na afloop van de laatste wedstrijd worden de winnaars van het eindklassement bekendgemaakt.

Bij elke loop kan, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd, ter plaatse worden ingeschreven. Voorinschrijven is dus niet nodig. De kosten voor deelname aan de 5- en 10-kilometerwedstrijd bedragen € 6,-. Informatie, uitslagen en het tussenklassement van het Maasland Run Classics circuit 2024 zijn te vinden op www.maaslandrunclassics.nl. Daar kun je ook de informatieve folder downloaden.

Zaterdag 18 mei vindt er nog een run plaats, de Pinksterloop tijdens Pinksterfeesten Nistelrode.