Afbeelding

Na 3 jaar komt de laatste rit gratis Hop-On Hop-Off bus eraan

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - De afgelopen drie jaar reed de gratis Hop-On Hop-Off bus zes dagen per week haar vaste ritten door Heesch. Meerijden kon kosteloos dankzij betrokken sponsoren en vrijwillige chauffeurs. Zaterdag 30 juli om 17.00 uur komt daar een einde aan. Dan wordt een bijzondere periode van ‘citypromotion’ afgesloten. De reden?

Energie en middelen
Tot aan de coronapandemie lag de bus met de aantallen passagiers prima op schema. De bus bewees haar toegevoegde waarde, werd volop benut en gewaardeerd door passagiers én gaf de chauffeurs volop voldoening. Covid-19 veranderde alles: de bus werd noodzakelijkerwijs meerdere keren ‘uit de vaart’ gehaald en op de momenten dat er wel gereden mocht worden, durfden veel oorspronkelijke passagiers geen kleinere ruimten met meerdere aanwezigen te betreden. Zo ook niet meer de Hop-On Hop-Off bus en veel ander openbaar vervoer. Het bestuur van Stichting Aangenaam Heesch, verantwoordelijk voor het initiatief, stelde onlangs vast dat het uitblijven van betreding van de bus een vast karakter heeft gekregen. Dat lijkt onomkeerbaar en dus heeft deze vaststelling geleid tot het besluit om na drie jaar te stoppen en de energie en middelen te gaan benutten voor andere activiteiten die bijdragen aan het welbevinden van de Heeschenaren. Dat vertaalt zich al direct in een nieuwe activiteit voor het hele gezin: Aangenaam ’22, dat plaatsvindt op 11 september op de Misse, hartje Heesch.

Evenement Aangenaam, ‘22
Zaterdag 30 juli zal dus de allerlaatste dag zijn dat de Hop-On Hop-Off bus de dagelijkse ritten maakt. De stichting kijkt er met gepaste trots op terug dat de bus maar liefst drie volle jaren kosteloos beschikbaar is geweest voor alle Heeschenaren. Dat is mede mogelijk geweest dankzij de bijdragen van Heesche sponsoren en vele vrijwillige chauffeurs. Velen zijn nu betrokken bij de voorbereidingen van het familie-evenement Aangenaam ’22. Dat belooft weer een heel nieuw spektakel te worden. Je doet er verstandig aan om deze datum in je agenda te blokken.