Afbeelding

Dementievriendelijk Bernheze, daar zorgen we samen voor!

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - De website Dementievriendelijkbernheze.nl is online. Deze website is een initiatief van de werkgroep Dementievriendelijk Bernheze en mede mogelijk gemaakt door PE Projects in Heesch. De werkgroep Dementievriendelijk Bernheze zet zich in voor de belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers zodat zij zo lang mogelijk veilig en verantwoord thuis kunnen wonen.

Meedoen in de samenleving
Koffiedrinken tijdens een ontmoetingsmiddag of een Alzheimer café, een informatiemiddag of fietsen op de duofiets; er zijn talloze manieren om te zorgen dat mensen met dementie en hun naasten mee kunnen doen in onze dorpsgemeenschappen. Daardoor blijven zij langer actief, gezond en in contact met anderen. Op de website vind je informatie over de activiteiten die in de diverse gemeenschappen georganiseerd worden.

Informatie
Bij beginnende geheugenproblemen of na de diagnose dementie is er vaak een behoefte aan gerichte informatie. Je kunt veel informatie vinden op het internet of in de dementheek, een onderdeel van de bibliotheek. Vaak is het lastig om de zoektocht naar informatie te starten, er is immers een groot aanbod aan informatie. Op www.dementievrienlijkbernheze.nl vind je een overzicht van waar je informatie kunt vinden. Behalve algemene informatie over de ziekte dementie, kun je ook een antwoord vinden op onder andere de volgende vragen: Wat is een zorgmakelaar? Wat is het verschil met een casemanager? Welke opvang is er in mijn dorp of regio?

www.dementievriendelijkbernheze.nl

Afbeelding