Afbeelding

Laatste ontwikkelingen Centrum Nistelrode

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - De aflopende verkeersproef bevestigt de omstreeks mei vorig jaar verzamelde positieve enquêteresultaten. De eerste ontwerpschets voor de nieuwe inrichting van het Raadhuis en Tramplein houdt rekening met de verzamelde reacties op onze voorgaande publicatie in DeMooiBernhezeKrant in mei vorig jaar en de deur-voor-deur bestelde flyers bij de direct aanwonenden. 

De positieve resultaten van de verkeersproef, inclusief de door aanwonenden uitgesproken grotere veiligheid op onder andere de Kromstraat en Tramstraat, leiden tot het gemeentebesluit om de doorgang voor het voormalig gemeentehuis definitief af te sluiten. De betonblokken worden later vervangen door groenvoorzieningen.

Het ontwerp zorgt voor verblijfskwaliteitsverbeteringen zoals:

Extra groenvoorzieningen, gedeeltelijk aansluitend aan de terrassen Het terugplaatsen van het prieeltjeAangepaste bestrating voor rolstoel en rollatorDuidelijke markering inrit parkeerplaatsen Richtlijnen voor het stallen van fietsen.

Maatschappelijke opgaven en belangen bepalen hoe de verschillende onderdelen in het definitieve ontwerp opgenomen kunnen worden. Een passende kostendekking over de tijd bepaalt de gefaseerde uitvoering. Medio maart worden alle belanghebbenden uitgenodigd om het definitieve ontwerp te beoordelen en hun aanvullende wensen toe te voegen. De definitieve opname daarvan is afhankelijk van de bijdrage aan verblijfskwaliteit, toekomstbestendigheid, breed draagvlak van belanghebbers en extra kosten. 

Voor verdere vragen of opmerkingen hierover kun je contact opnemen met Arie Kemps, die namens de dorpsraad hiervoor het projectmanagement beheert. Arie is bereikbaar via arie.kemps@live.nl.