Radiomaker in hart en nieren
Radiomaker in hart en nieren

Radiomaker in hart en nieren

Vorstenbosch

VORSTENBOSCH – Hij vindt het fantastisch om radioprogramma’s te maken en nóg leuker als anderen daar van genieten. Met ruim veertig jaar ervaring als radiomaker is het exact wat Michel van Zuijlen gaat doen met zijn eigen 24-uurs internet radio station Nos Tos dat zondag 1 oktober om 12.00 uur officieel geopend wordt. Iedereen is van harte uitgenodigd om via www.radionostos.nl de feestelijke aftrap live mee te maken en vanaf dat moment te gaan genieten van goede muziek verpakt in leuke, onderscheidende en interactieve radioprogramma’s.  

Muziek luisteren en draaien loopt als een rode draad door het leven van Michel. “Van jongs af aan is muziek mijn ding. Ik zat als kind al met mijn oor aan de radio gekluisterd en luisterde vooral naar radio Veronica en Radio Noordzee.” In de jaren ‘70 maakten piratenstations hun opmars. Van Zuijlen greep zijn kans en begon als achttienjarige met radiomaken bij radio Perlee in Den Bosch. Later verkaste hij naar radio Benelux waarna nog een aantal ‘piraten’ volgden. Mooie jaren waar hij met een goed gevoel op terugkijkt en waarin hij gaandeweg veel leerde inzake radio maken. 

Frequent
Na jarenlang ‘ondergronds’ rolde Michel uiteindelijk in het legale circuit. Zo maakte hij onder andere radioprogramma’s voor de ziekenomroep in Oss, maar was ook jaren dj bij ’t Grifke in Schijndel. Verder stond hij in 1991 mede aan de wieg van Radio Frequent in Heeswijk-Dinther en Loosbroek. “Jaren later werd het Wan FM en uiteindelijk volgde er een fusie met DTV MFM”, vat van Zuijlen het samen. Daar doende groeide de wens voor een eigen radiostation. Iets wat zondag 1 oktober ook echt gaat gebeuren. Dan start hij zijn eigen 24-uurs internet radiostation Nos Tos en kan hij los in wat hij het allerleukste vindt om te doen: Luisteraars plezieren met leuke muziek verpakt in goede, onderscheidende programma’s. “Ik ga sowieso veel muziek draaien uit de jaren ’60, ’70 en ’80 waarbij er ook aandacht is voor bekende liedjes van populaire artiesten die nauwelijks gedraaid worden. Ook liefhebbers van het Nederlandse lied worden op hun werken bediend”, zegt Michel. 

Programma’s
De radioman heeft al een aantal programma’s klaar liggen en is doende met het ontwikkelen van nieuwe. Op zondagochtend van 8.00 tot 12.00 uur 'Muzikaal Ontwaken'. Verder is er 'Bel en Bestel'; een verzoekplatenprogramma vanaf maandag 2 oktober elke avond tussen 18.00 en 19.00 uur waarbij luisteraars kosteloos een plaatje kunnen aanvragen voor zichzelf of een ander. Ook het wereldnieuws komt elk uur voorbij. “Ik ben doende met een concept waarbij ik op vrijdagavond de top 40 uit een bepaald jaar ga draaien en ik ga op locatie live radiouitzendingen maken zoals bij het MuzeRijk in Uden”, zegt een enthousiaste Van Zuijlen. De radioman heeft zin in het officiële ‘startschot’ en hoopt veel luisteraars aan zich te gaan binden. Michel uit de grond van zijn hart: “Ik hoop velen een plezier te gaan doen want dat is tenslotte waar ik het allemaal voor doe.” Voor informatie, luisteren of een verzoekje: www.radionostos.nl of 0413-288954.