CvS

Korfbalsters promoveren naar de Topklasse

NISTELRODE - In een zonnig Luyksgestel beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Zowel Prinses Irene als de tegenstander Stormvogels maakten nog kans op promotie naar de topklasse. In eerdere wedstrijden waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. De wedstrijd begon dan ook met spanning aan beide kanten. Na een matige eerste helft wist Prinses Irene toch overtuigend te winnen met 3-8 (2-3).

Stormvogels opende de score
Al direct vanuit de eerste aanval wist Stormvogels het gele mandje te vinden. Daarna was het Lisan die via een goede individuele actie vrij kwam voor de korf. Haar tegenstander maakte een overtreding op Lisan, waardoor een terechte strafworp werd toegekend. De strafworp werd binnen gelegd waardoor het 1-1 werd. In de periode die volgde stond de verdediging van Prinses Irene als een huis. De aanvallen daarentegen verliepen slordig en de opdrachten werden onvoldoende uitgevoerd. Pas toen Prinses Irene dynamischer ging spelen en op zoek ging naar de beste kans vielen de doelpunten. Gaby scoorde van ver zonder daarbij de mand te raken. Vervolgens was het Evy die, na een goede actie van Kim, werd vrijgespeeld en de 1-3 kon binnen leggen. Nog net voor de rust pikte Stormvogels ook een doelpunt mee en stond het 2-3

Sterk collectief
Dat de tweede helft beter moest was voor iedereen duidelijk. Prinses Irene nam dan ook direct het heft in eigen handen. Noor wist op slimme wijze een strafworp uit te lokken, welke ze keurig afrondde. Ook Kim kon vanuit een goede tweede actie een doelpunt meepikken. Met een stand van 2-5 zette Stormvogels nog eens aan en scoorde de 3-5. Namens Prinses Irene liet Maurie zien dat ze toch enkel voor de winst de lange rit naar Luyksgestel hadden afgelegd. Daarna was het Lisan die met haar snelheid een doorloopbal wist te scoren. Het slotakkoord van deze middag kwam uit handen van Gaby. Dat Prinses Irene het verdedigend maar liefst 25 minuten dicht heeft weten te houden is dan ook een knappe prestatie.

De korfbalsters wisten al dat dit een belangrijke zege was in hun strijd om promotie. Dat vervolgens de concurrent Dakos, vrij onverwachts, had verloren maakte dat het feest in het kleedlokaal los barstte; PROMOTIE NAAR DE TOPKLASSE IS EEN FEIT! Dit betekent dat de dames volgend jaar weer op het hoogste niveau van het dameskorfbal uitkomen. Een prestatie waar de korfbalafdeling trots op mag zijn.