Afbeelding
Adri Van Lokven

Prinses Irene beter dan Olympia ‘18

Sport

NISTELRODE - In een aantrekkelijk duel won Prinses Irene, onder leiding van de voortreffelijke Jeffery Adu Boahen, van de nummer 3 van de ranglijst, het Boxmeerse Olympia ’18, met 3-0. Daar viel niet veel op af te dingen, ook al had de ploeg uit het diepe zuidoosten van Noord -Brabant ook wel een doelpuntje verdiend. Dat gold echter evenzeer voor de mannen van “Van Tilburg Mode & Sport. Voor de Oranjes scoorden in de 1e helft aanvoerder Tim van den Brand, na rust waren Guus Reijnders en Aron van der Rijt doeltreffend.

Reflex Pluk
Prinses Irene begon voortvarend aan de wedstrijd en had meteen het initiatief. Na een paar goede aanvallen, vond Douwe Herckenrath in de 10de minuut, na een attaque over meerdere schijven, aanvoerder Van den Brand, die van de rand van de zestien, via de binnenkant van de paal, raak schoot. Even later had doelman Pluk een goede redding in huis na een knappe actie van de beste Olympia aanvaller Stan Driessen. De wedstrijd ging gelijk op, maar Prinses Irene was veel vaker gevaarlijk dan de tegenstander. Zo schoot Aron van der Rijt op de paal en waren er verschillende kansen op meer, de eindpass was echter vaak niet zuiver genoeg. Vlak voor rust had Pluk zijn beste redding van de dag toen Kas van den Bosch vrij voor hem opdook, met een reflex redde hij ten kostte van een corner. Daaruit counterde Prinses Irene bijna naar een verhoging van de score, maar ook nu was de laatste pass niet goed.

Beste half uur
Olympia kwam scherp uit het ‘theekwartiertje’ en zette Prinses Irene flink onder druk. Dat resulteerde in de 60ste minuut in de beste kans van de wedstrijd voor de elf uit Boxmeer. Kas van den Bosch had een open doel voor zich maar schoot hoog over en langs. In het vervolg van de wedstrijd had Prinses Irene de wedstrijd weer volledig in handen en speelde misschien wel het beste half uur van dit seizoen. Guus Reijnders kwam al snel binnen de lijnen en beschaamde het vertrouwen van coach Elbers niet. Hij was het ook, die na goed doorkoppen van Aron van der Rijt het duel aanging met aanvoerder Meulensteen. Hij liet zich niet wegdrukken en schoot beheerst raak, 2-0. Daarna volop kansen om de score nog te verhogen, maar of doelman Niek van Dijk stond in de weg, of het vizier niet goed. In de 81ste minuut was het opnieuw raak. Martijn van den Akker nam goed aan en stuurde Reijnders diep. Diens inzet werd door Van der Rijt met de borst binnen gelopen, 3-0. Reijnders werd even later, na een mooie individuele actie, weer gevaarlijk en kwam oog in oog met de doelman. In plaats van ‘zelfzuchtig’ binnen te schieten legde hij breed, maar vond geen ploeggenoot.

Een mooie overwinning, van een goed voetballend Prinses Irene, dat steeds beter de nieuwe speelwijze van coach Jurgen Elbers weet uit te voeren. Frappant is dat een aantal spelers die eerder minder opvallend speelden, onder Elbers dat juist wel doen, soms op een iets andere positie dan voorheen.

Het blijft ongemeen spannend, met heel kleine verschillen. Slechts vijf punten achter de koploper, maar ook op slechts drie punten van de 9de plaats van onder. In deze competitie degraderen twee ploegen rechtstreeks en spelen de nummer 9 en 10 nacompetitie voor behoud.

Tekst en foto: Adri van Lokven