Afbeelding

TWC Nistelrode nodigt de sportieve fietser uit om met de club tochten te fietsen

Sport

NISTELRODE - Toer Wieler Club (TWC) Nistelrode organiseert donderdag 26 januari een bijeenkomst in zaal De Hoefslag die voor iedereen vrij toegankelijk is. 

Doel van de avond is om mensen enthousiast te maken om in clubverband tochten te fietsen. Op deze avond zal Luuk Berends, van de wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie), vertellen wat de meerwaarde is van het fietsen in clubverband en wat de voordelen zijn. Ook wordt daarbij uitleg gegeven over de ondersteuning van de NTFU aan de verenigingen en de leden daarvan. TWC Nistelrode is als vereniging lid van de NTFU.

Als speciale gast geeft ook Teun van Erp als wetenschapper in het wielerpeloton zijn bijdrage. Teun werkt op dit moment als Sports Scientist bij INEOS Grenadiers Cycling Team. Op deze avond zal Teun zijn verhaal toespitsen op de winnende tijdrit van Tom Dumoulin in de Giro van 2017 gevoed met data die Teun daar over heeft.

Op deze avond kan iedereen die belangstelling heeft voor het fietsen met de racefiets, gravelfiets of de mountainbike zijn of haar vragen stellen aan de deskundigen. Het maakt daarbij niet uit of je een aspirant, beginnend of geoefend fietser is dame of heer. 

Deze avond wordt afgesloten met een loterij waarbij enkele leuke wielerprijsjes worden verloot.

Als je belangstelling hebt kom dan donderdag 26 januari om 20.00 uur naar zaal de Hoefslag aan de De Wan 1a. Inloop vanaf 19.45 uur.

Tot ziens!