Afbeelding

Dames 1 klaar om te vlammen

Sport

HEESCH/OSS – Nog enkele dagen en dan barst de competitie los voor de dames 1 van Dynamico.

In het weekend van 24 en 25 september konden de speelsters nog even genieten van twee dagen rust. Fijn omdat er een intensieve voorbereidingscampagne werd gedraaid. Die begon al in het begin van de grote vakantie met zware trainingen, onder meer in het Geffense arboretum, zie foto. Dat betekent dat het door diverse vakanties wel passen en meten was voor trainer Peter.

Met name het laatste oefenvierkamp, bij Groene Ster in Zevenbergen, bezorgde hem een fijn gevoel. “Man, ik ben nog aan het nagenieten, ze speelden de sterren van de hemel”, waren Peters lyrische woorden, twee dagen na mooie overwinningen op TOGB uit Berkel en Rodenrijs, Twist uit Vlaardingen en Groene Ster; allemaal collega-eersteklassers maar dan uit andere regio’s. “Fysieke tegenstanders, maar daar konden we goed mee omgaan.”

Dynamico zag geen speelsters vertrekken, maar wel een oud-speelster van Olympia’89 (met eredivisie-ervaring) terugkeren: Aemy Sevinga-Visser. “Die gaat heel vlot mee en zij geeft nooit op hè’, zegt Peter. “En mooi om te zien dat haar beuken in de verdediging door de andere meiden wordt overgenomen.”

Verder werd er in Wijchen een toernooi gespeeld en was er een prachtig trainingsweekeinde bij Bevo in Panningen (foto’s onderin). “Daar hebben we van een team van Spakenburg gewonnen, maar ook van Habo verloren. Toen hadden we er al wel pittige trainingen op zitten en heel veel gezelligheid. Dus die was wel enigszins te verklaren. Wat ook heel mooi was, was dat we een Beneleague-duel hebben kunnen zien daar en de heren 2 van Bevo in de eredivisie. Met zien hoe zij zich op een duel voorbereiden, kunnen wij dit seizoen ook ons voordeel doen.”

Peter hoopt dit seizoen op flinke support op de tribunes, te beginnen zaterdag 1 oktober tegen Tremeg. “We gaan er een mooi seizoen van maken.”