Afbeelding

Sportpony’s uit Nistelrode wederom in nationale top

Sport

NISTELRODE – Noud van de Rakt uit Nistelrode heeft ook in 2022 weer een prachtig resultaat behaald met een veelbelovend veulen uit eigen fok. 

D&R Sportpony’s Made to Dance werd uitgebracht in een sterke rubriek Allround Veulens op de nationale keuring van het NRPS (Nederlands Rijpaarden- en Pony Stamboek, red.), die plaatsvond op woensdag 17 augustus 2022 in Lunteren. Het veulen werd door de keurmeesterscommissie met name geroemd om de bijzonder sterke draf. Aldus werd de reservetitel, een fokkerspremie en sjerp binnengesleept. 

Van de Rakt is met recht een trotse fokker: vorig jaar fokte hij al een veulen die de kampioenstitel won, uit dezelfde merrie, Esmee Z. Dennis Doleweerd en Richard Reurings van D&R Sportpony’s fokten de hengst D&R Sportpony’s Made in Holland. Het is voor hem zijn eerste jaargang. Doleweerd: “We zijn ontzettend blij met dit resultaat. Made to Dance maakt zijn naam waar en is een absolute belofte voor de toekomst.” 

D&R Sportpony’s heeft het fenomenale veulen met imponerend gangwerk aangeschaft met de verwachting dat we er nog meer van zullen horen. “Eerst moet hij zich ontwikkelen in de wei. Daarna gaan we hem klaarmaken voor de sport.”

Auteur: Monique van Strien