Afbeelding

Wederom winst voor biljartformatie

Sport

HEESWIJK-DINTHER - De formatie uit de eredivisie 3 banden wint ook haar eerste uitwedstrijd in en tegen Zundert (6-2). Er wordt vooral sterk gespeeld voor de pauze van de wedstrijden door 3 van de 4 spelers. 

Raymund Swertz wint van Rik van Beers met 40-22 in 32 beurten. Na 11 beurten heeft Swertz de pauze bereikt (20-12). Om Vervolgens 7 beurten een 0 te produceren. Van Beers verzuimd om de druk op te voeren en hierdoor zakt het nivo van beide spelers. Raimond Burgman speelt tegen Sam van Etten, een vroegere leerling van hem. De leerling wint van de meester 34-40 in 36 beurten. Met een voorsprong van 21-14 gaat Burgman de pauze in en ook hier wordt in de 2e helft te weinig geproduceerd. Wellicht ook het feit dat 3 weken na een neusoperatie te vroeg is om helemaal hersteld aan de start te komen. 

Jean van Erp wint van Francis Forton met 40-25 in 26 beurten. Het was geen partij voor Van Erp. Zijn Belgische opponent kon geen moment in de wedstrijd komen. Misschien was dit wel de verdienste van de Heeswijker. Een simpele, niet spannende wedstrijd was het gevolg.

Kopman Eddy Merckx nam het op tegen Roland Forthomme. De Belgische clash eindigde voor Forthomme in mineur, 40-16 winst voor Merckx in 15 beurten.

De wedstrijd ging gelijk op tot beurt 12. Merckx maakte een bal en deze werd door de scheidsrechter afgekeurd. Na discussie, waar ook het publiek zich mee bemoeide, mocht Merckx door en produceerde een serie van 9 uit deze “discussiebal”. Pauze was aangebroken, 29-16. Direct na de pauze maakte Merckx wederom een serie van 9 en de tegenstand van Forthomme was gebroken. Na de pauze werd door Forthomme niet meer gescoord.

De winst werd gevierd met een klein drankje om vervolgens de thuisreis met een goed gevoel te beginnen.