Afbeelding

SIS Schoonmaak start overtuigend

Sport

HEESWIJK-DINTHER - De competitiestart is overtuigend gestart. De eerste thuiswedstrijd werd met 8-0 gewonnen van het gepromoveerde Post Luchtkanalen de Hazelaar uit Rosmalen. Raymund Swertz beet het spits af en liet in beurt vijf een serie van maar liefst negentien aantekenen, de hoogste van zijn loopbaan. De pauze werd bereikt met 22-0 tegen Wilco van Wijk, die zijn eerste eredivisiewedstrijd anders had voorgesteld. Met 40-17 in achttien beurten werd de wedstrijd afgesloten. Van Wijk produceerde na een ‘varkentje’ in de nabeurt nog zeven caramboles, wat zijn gemiddelde nog iets opvijzelde.

Heeswijker Jean van Erp moest het opnemen tegen Marc Celen uit België en begon met acht. Na een sterke eerste helft (24-8) zakte het niveau iets terug om weer sterk te eindigen met een slotserie van 4. Celen maakte in beurt achttien nog een mooie serie van dertien maar kon het tij niet meer keren. Eindstand 40-28 in 22 beurten.

Martien van der Spoel had een zware kluif aan Erwin Hens uit België. Martien moest eerst het stof van zijn keu blazen, die sinds juni niet uit de foedraal was geweest. Hij begon stroef en liep achter de feiten aan tot beurt negentien waar hij een serie maakte van elf. Het was erop en erover en de wedstrijd werd gewonnen met 40-37 in 32 beurten.

In de laatste partij werd een Belgisch onderonsje afgewerkt door Eddy Merckx (SIS) en Leslie Neyen. Kansloos ging Leslie ten onder aan de sterk spelende Merckx. Eindstand 40-16 in 21 beurten.