Afbeelding
@DMBK

Start Schellie Kids Club

Sport

NISTELRODE - Naast het bestaande korfbal- en voetbalaanbod is Prinses Irene dit seizoen gestart met de Schellie Kids Club. De Schellie Kids Club biedt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 5 jaar iedere zaterdagochtend een training aan. 

In de peuter- en kleuterleeftijd is het voor de ontwikkeling van de motoriek belangrijk dat kinderen voldoende bewegen. Prinses Irene stimuleert dit door één keer in de week een sport- en spelactiviteit voor deze kinderen te organiseren. Naast de ontwikkeling van de motoriek, leren kinderen op deze wijze te spelen en sporten in een groep. 

Maar liefst 21 enthousiaste peuters en kleuters zijn aangemeld en zaterdag 10 september was de eerste training. In sportkleding, sommige zelfs in een compleet voetbaltenue, stonden de kinderen om 10.30 uur klaar voor hun eerste sportieve stappen binnen sportvereniging Prinses Irene er werden door veel vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere geïnteresseerden langs de lijn, aangemoedigd. Sommige kinderen vonden het in het begin nog wat spannend. Er is met veel plezier gerend, met ballen gegooid en gevoetbald. Tussen de buien door genoten de kinderen volop van verschillende spelvormen. Op het einde van de training kwam Schellie, de mascotte van Prinses Irene, de kinderen vergezellen voor de officiële opening. Natuurlijk werden de nodige high fives en knuffels door Schellie uitgedeeld.

De Schellie Kids Club loopt het hele seizoen, in de wintermaanden wordt uitgeweken naar de sporthal. Prinses Irene is nog op zoek naar begeleiding voor de Schellie Kids Club. Voor scholieren bestaat de mogelijkheid om hun maatschappelijke stage bij de Schellie Kids Club te lopen. Lijkt het je leuk om op zaterdagochtend wekelijks een uurtje meer helpen? Geef dit dan aan door te mailen naar schelliekids@gmail.com..

Meer foto’s op www.mooibernheze.nl/fotoalbums