Clemens van Santvoort

Korfbalsters Prinses Irene nog zoekende

NISTELRODE - Op een zonnig sportpark begon zondag 11 september om 13.00 uur de wedstrijd tussen Prinses Irene tegen Oranje Wit. Vanwege enkele afwezigen maakten maar liefst drie speelsters hun debuut in het eerste. Daarnaast zijn er twee basisspeelsters die over zijn gekomen vanuit het tweede. De eerste minuten had Prinses Irene moeite met de verdedigende druk van Oranje Wit, waardoor er onnodig balverlies werd geleden. Oranje Wit kon vrij snel de score openen met een doorloopbal. Na zeven minuten wist de tegenstander een strafworp te verzilveren, en werd ook de 0-3 binnengegooid. Na 20 minuten spelen kwam Prinses Irene tot scoren via Kim van Schijndel. De korfbalsters werkten hard en kwamen steeds beter in hun spel. Uiteindelijk resulteerde dit in een afstandsschot van Nora Schouten, 2-3. Nog net voor rust wist Oranje Wit haar voorsprong te vergroten naar 2-4.

Ook na rust ging Oranje Wit in de eerste minuut meteen verder waar ze mee eindigde. Van korte afstand maakte ze de 2-5. Kim van Schijndel kon na sterk reboundwerk wat meer de aansluiting zoeken door de 3-5 te maken, maar ook was er te weinig rust in het spel waardoor er niet werd gezocht naar de beste kans. Oranje Wit wist wel te scoren en kort daarna kon Evy van den Akker een doelpuntje meepikken (4-6). Ondanks hard werken wist Prinses Irene niet meer tot scoren te komen. Bij Oranje Wit viel het stuivertje wel de goede kant op en kon zo dus uitlopen naar 4-10.