Afbeelding

Vorstenbossche Boys wint de topper tegen FC de Rakt

Sport

VORSTENBOSCH - Zondag 1 mei stond de topwedstrijd Vorstenbossche Boys-FC de Rakt op het programma. Als FC de Rakt nog een kans wilde maken voor het kampioenschap moest zij deze wedstrijd winnen.

In de eerste fase van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten en was het FC de Rakt dat de bal het meeste in bezit had. Het resulteerde echter niet in doelpunten mede doordat keeper Teun van de Sande ontzettend sterk stond te keepen en de Vorstenbossche Boys op de been hield. Vorstenbossche Boys was vooral sterk in de omschakeling en loerde op de counter. In de 23ste minuut resulteerde dit in een doelpunt van Jouk Raaijmakers en FC de Rakt was daarna even slag. Dit werd nog erger nadat dezelfde Jouk Raaijmakers fraai de 2-0 maakte door de bal achter zijn standbeen met de hak over de doellijn te tikken. Vorstenbossche Boys Bleef via de zijkanten gevaarlijk en Jasper van Duijnhoven schoot hard op de kruising. Met 2-0 gingen de ploegen de rust in.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. FC de Rakt was in balbezit en Vorstenbossche Boys wacht op de verkeerde bal om vanuit de omschakeling snel te counteren. In de 55ste minuut scoorde Jordi van Kessel met zijn hoofd de 3-0 na een goede voorzet van Stef van de Tillaard. FC de Rakt gaf het daarna zichtbaar op en de Vorstenbossche Boys domineerde de wedstrijd wat uiteindelijk nog de 4-0 opleverde via Rick Dortmans. Na deze overwinning hebben de Vorstenbossche Boys een gat geslagen van acht punten met FC de Rakt en lijkt alleen CITO nog een concurrent voor het kampioenschap. Echter, als de Vorstenbossche Boys zo blijven presteren dan is het alleen nog een kwestie van tijd wanneer zij het kampioenschap zal behalen.