TeunBevers

Prinses Irene op karakter naar winst

HELVOIRT/NISTELRODE - Een zwaar gehandicapt Prinses Irene won in Helvoirt met 0-1. Voor Helvoirt is Prinses Irene een ‘angstgegner’ en dat zal het na zondagmiddag 27 maart waarschijnlijk wel blijven. Vier vaste basisspelers ontbraken bij de mannen van ‘Van Tilburg Mode & Sport’, maar dat werd gecompenseerd met een hartverwarmende inzet. Guus Reijnders was de gevierde man, hij schoot in de 9de minuut prachtig raak na een individuele actie. Toen na een half uur ook nog Aron van der Rijt met een blessure het veld moest verlaten, leken zich donkere wolken boven de ploeg van Meulendijk samen te pakken op het zonovergoten sportpark in Helvoirt. Niets was minder waar. Het was geen hoogstaand voetbal van beide ploegen op het hobbelige gras, maar het Oranjeteam streed als één man. Dreigde er gevaar, dan was het altijd weer Mathijs Pluk die redde en de rust zelve bleef.

Beauty
Met name achterin was het improviseren voor coach Meulendijk. Harm van Nuland laat al een paar weken zien dat hij moeiteloos mee kan als rechtsback. Hij liet dat vandaag ook weer zien. Julian van Roosmalen stond nu in het centrum geposteerd en liet al vaker zien dat hij dat prima kan. Duidelijk werd al snel dat Prinses Irene het initiatief aan Helvoirt liet en dat was natuurlijk heel begrijpelijk met zo’n schare aan afwezigen. De Nistelrodenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Aron van der Rijt had een prima actie over links, maar zijn voorzet werd net gemist. Guus Reijnders soleerde ook, zijn tikkie breed naar Tim van den Brand was goed, maar het schot van de altijd hardwerkende aanvoerder werd geblokt. Even later stond het 0-1. Guus Reijnders ging op rechts een paar spelers voorbij en waar de meesten dachten dat hij breed zou leggen schoot hij, schuin voor het doel komend, van de rand van het strafschopgebied bij de verre binnenkant van de paal binnen. Een beauty van een goal. Prinses Irene bleef de bovenliggende partij, maar Tim van der Heijden zag zijn lage voorzet voorlangs gaan. Reijnders kwam net te laat. Nadat de sproei installatie ineens begon te werken werd de wedstrijd een paar minuten stil gelegd door de uitstekende Daniel Drost. Helvoirt werd daarna dreigender, maar wist niet tot echte kansen te komen. Anders was er altijd nog wel een been dat ertussen zat en natuurlijk doelman Pluk als de nood hoog werd. Ver in de blessuretijd van de 1e helft, kopte Reijnders nog rakelings over uit een corner.

Verlossing
In de 2e helft een totaal ander beeld. Helvoirt zocht het initiatief en Prinses Irene verdedigde met elf man. De voorwaartsen probeerden de opbouw te verstoren, wat resulteerde in veel lange ballen, daar wist de Nistelrodese verdediging met lange mannen als Jerin v.d. Rakt en Julian van Roosmalen wel raad mee. De beste kans kreeg Helvoirt na een uur spelen. Na mistasten van de verdediging, mede door het hobbelige veld, ging Menno van Hattum alleen op doelman Pluk af, maar deze redde heel mooi met zijn voeten ( foto voorpagina). Helvoirt bleef aandringen en er waren af en toe hachelijk situaties, door klutsballen, maar echte uitgespeelde kansen waren er verder amper. De vele schoten van afstand gingen naast, over of waren een prooi voor doelman Pluk.

Het eindsignaal voelde wel als een verlossing niet in het laatst voor de trouwe Prinses Irene toeschouwers. Die vooral genoten van het sterke collectief dat de ploeg weer eens bleek te zijn.