Afbeelding

SIS Schoonmaak gaat voor de dubbel

Sport

HEESWIJK-DINTHER - Het biljartteam van SIS Schoonmaak moest afgelopen weekend spelen voor de beker en twee keer voor de competitie. Met de volle winst kon het Udense team zondag 6 maart de balans opmaken. Weer uitgelopen in de competitie en door naar de vierde ronde in de beker.

Vrijdag 4 maart bekerwedstrijd tegen Zundert
Zundert had vier buitenlanders laten overkomen om een kans te maken tegen de koploper van de eredivisie. Echter toen SIS-spelers Swertz en Burgman het spits afbeten was er al weinig eer te behalen voor de tegenstander. Met 3-0 en 2-1 was de buit al binnen voor de pauze. Dick Jaspers speelde zijn partij geroutineerd uit en won met 2-1. Jean van Erp verloor echter met 2-1 van Forthomme. Eindstand 6-2 en door naar 4e ronde.

Zaterdag 5 maart was de inhaalwedstrijd tegen Zundert maar nu thuis. Jean van Erp haalde zijn gram tegen dezelfde Forthomme, waar vrijdag 4 maart nog van werd verloren. Winst met 40-36 in 29 beurten. Swertz won, maar niet eenvoudig van de jeugdige Sam van Etten met 40-34. Wederom vier punten voor de pauze. Daarna wereldkampioen Jaspers tegen de Griek Polychronopoulos. Dit werd een walk over en Jaspers won met 40-15. Martien van der Spoel speelde zijn eerste wedstrijd van dit weekend, de eindstand tegen Van Beers 40-15 in zeventien beurten. Met een dikke 8-0 werd de voorbereiding ingezet om zondag tegen de hekkensluiter van de competitie te spelen.

Zondag 6 maart uit naar Sprundel tegen Aartsbouw
Swertz won zijn derde partij van dit weekend tegen Ludo Kools; 40-18 in 26 beurten. Martien van der Spoel won zijn partij van Rudolph Christian 40-36 in 31 beurten. Raimond Burgman wist de zege zeker te stellen met 40-24 van Ronny Brants in 26 beurten. Jean van Erp kwam niet in zijn spel en verloor van Dirk Weeremans, 40-23 in 26 beurten. Met drie gewonnen wedstrijden ging SIS Schoonmaak met 6-2 winst terug naar Uden.

Zondag 20 maart speelt het Udense team haar thuiswedstrijd tegen Dallinga uit Sluiskil. Aanvang 13.00 uur in het biljartcentrum aan de Neringstraat west 1 in Uden waar je van harte welkom bent.