Tom Hekerman versus Leones (archieffoto ) ruud schobbers

HVCH temt Leeuwen

Sport

HEESCH - Na meer dan twee maanden corona- en winterstop mocht HVCH zondag 6 februari voor het eerst weer de wei in. Nou ja, wei… Door de onafgebroken regen moest er noodgedwongen uitgeweken worden van het favoriete gras naar het kunstgrasveld.

HVCH had deze zondag geen enkele moeite met de (tandeloze) Leeuwen en was met een 4-1 overwinning meer dan genadig voor de gasten. HVCH miste gaandeweg de wedstrijd meer dan een handvol opgelegde kansen om de score nog meer af te tekenen, maar de drie punten en de koppositie bleven probleemloos in Heesch.

HCVH begon goed georganiseerd en fanatiek aan het duel. In de vijfde minuut was het al raak; Tom Hekerman rondde een snelle aanval zonder aarzelen af. Een verdiende voorsprong en de kansen bleven zich opstapelen voor HVCH. Na een klein half uur verdubbelde dezelfde Hekerman de score uit een vrije trap van de rand van de zestien. Fraaie krul over de muur, keeper kansloos. Toen enkele minuten later Stijn van den Hurk onderuit gemaaid werd, stond Hekerman natuurlijk meteen klaar om de penalty en zijn hattrick te verzilveren. 3-0 en de man-of-the-match was toen al bekend.

In de tweede helft nam HVCH wat gas terug en werd er volop gewisseld. Milan Raymakers scoorde nog wel de 4-0 maar daarna bleek kansen missen ook een kunst te zijn. Leones scoorde de eretreffer door een kopie-goal van de vrije trap uit de eerste helft; van dezelfde plek, fraai over de muur. Eindstand 4-1.

Zondag 13 februari speelt HVCH thuis tegen TOP, de laatste wedstrijd uit de eerste periode. Bij winst kwalificeren de Heeschenaren zich voor de nacompetitie met kans op promotie naar de Hoofdklasse. We nodigen iedereen uit HVCH komende zondag bij deze derby te komen ondersteunen!