Afbeelding

Een geslaagd weekend voor Sine-Cura

Sport

EELDE/HEESWIJK-DINTHER - Nina Eijmberts, Anneke Loeffen en Emma Walboomers mochten zaterdag 6 november hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen in Eelde. Zaterdag turnden deze dames in een teamwedstrijd, waarbij ze alle drie alle toestellen mochten turnen en de twee beste punten telden. Sprong, brug, de balk en de vloer bracht de dames op een 4de plaats, een hele goede start dus!

Op zondag was de individuele wedstrijd. Eerst mocht Nina van start op de vloer en scoorde maar liefst 11.167 punten. Ook sprong en brug gingen goed en met maar liefst een 10.250 was ze tweede op het onderdeel balk. In de einduitslag belandde ze op een 9de plaats, een heel sterk begin! Deze week gaan de dames flink uitrusten en de laatste puntjes op de i zetten, want Nina mag zaterdag 13 november haar tweede individuele wedstrijd turnen.

Hierna was het de beurt aan Anneke en Emma om de individuele wedstrijd te turnen. Anneke liet op sprong zien dat haar nieuwe sprong al helemaal wedstrijdwaardig is en behaalde een score van 11.900 de hoogste score van de wedstrijd op dit toestel. Op de andere toestellen turnde zij stabiel en wist ze uiteindelijk een nette 9de plaats te behalen. Emma mocht beginnen op het toestel vloer en liet hier meteen veel verbetering zien ten opzichte van de dag ervoor. Dit wist zij ook op de andere toestellen door te zetten en ze behaalde uiteindelijk een mooie 16de plaats. Het is een geslaagd en gezellig weekend geweest en iedereen is erg blij dat de samenwerking tussen HGC en Sine-Cura is begonnen met een mooie eerste wedstrijd.