Sanne van Dijke Europees kampioen

LISSABON/HEESWIJK-DINTHER - Sanne van Dijke wint goud op de Europese kampioenschappen in Lissabon. De TeamNL judoka verslóeg in de finale tot 70 kilogram de Francaise Margaux Pinot.

In de -70 kg categorie betraden vandaag Sanne van Dijke en Kim Polling namens Judo TeamNL de tatami. Beide judoka’s haalden overtuigend de halve finale door vlot hun partijen te winnen. Van Dijke deed dit met winst op de Turkse Minel Adeniz (ippon) en de Sloveense Pogacnik (twee waza-aris). Ook Polling wist haar voorrondenpartijen vroegtijdig tot een einde te brengen. Ze won zowel van Mariam Tchanturia als Barbara Timo met twee waza-ari scores. Sanne van Dijke wist zich vervolgens via de golden score tegen Lara Cvjetko te plaatsen voor de finale. Kim Polling in de andere halve finale vechtend tegen Margaux lukte dat niet. Zij verloor op straffen. In die partij bleek Kim Polling te geblesseerd geraakt te zijn om nog voor brons in actie te komen.

De winst van Pinot betekende dat er een herhaling kwam van de finale van de EK 2020. Destijds moest Van Dijke met het zilver genoegen nemen. Ook nu had de Brabantse het lastig met de Francaise maar na een mooie score mag Van Dijke zich voor de tweede keer Europees kampioen noemen!