Brief huidige Prins Gert-Jan d'n Urste aan de nieuwe Prins van het Weversrijk
Brief huidige Prins Gert-Jan d'n Urste aan de nieuwe Prins van het Weversrijk

Brief huidige Prins Gert-Jan d'n Urste aan de nieuwe Prins van het Weversrijk

Sport

Geachte aanstaande dorstlustige Hoogheid,  het is bijna zover… Voor mij is het bijna gedaan en draag ik, met plezier en met heel veel prachtige ervaringen rijker, de scepter over aan de nieuwe heerser van het Weversrijk. En dat word jij! De schônste, de prachtigste, de belangrijkste mens van ons Weversrijk.

Het is vast erg lastig om stil te houden, zoveel mensen die je dit mooie nieuws zou willen vertellen. Nieuwsgierige mensen die jou al langer als kleurrijk persoon kennen en het misschien wel verwachten, maar ook mensen die je nog niet kent maar die je na dit komende intensieve jaar nooit had willen missen.

Want intensief zal het worden! Als ik je dan ook een eerste goed advies mag geven, ga samen met je durske, je persoonlijke adjudant en zijn durske er enorm van genieten! Maak zoveel mogelijk mee, doe zoveel mogelijk mee en geniet met volle teugen.

Als je dadelijk op 1 november onthult wordt, en je op het podium staat, zal je het misschien 100 keer horen, “het is voorbij voordat je het weet”… en ze hebben gelijk! Deze prachtige tijd zal voorbij vliegen.

Een tijd die zo divers is, dat kun je vooraf niet bevatten. Prachtige, gezellige, grappige momenten wisselen af met ontroerende en indrukwekkende momenten. Van je eigen pronkzitting tot ziekenbezoek, van prinsenrecepties tot de fantastische optocht. Een aaneenrijging van momenten om nooit meer te vergeten.

Veel komt op je af en ik zal je met raad en daad bijstaan. Ik zal zeker niet alles vertellen want juist de verrassing op sommige momenten is te mooi om vooraf te verklappen. En niet alleen ik zal je steunen en helpen daar waar mogelijk is. Ook staat er namens de Carnavalsstichting de Wevers een team klaar wat zijn weerga niet kent. Natuurlijk vorst Mario die het klappen van de zweep kent zal je bijstaan, maar niet te vergeten ook jouw Raad van Elf zullen jou en je adjudant het gevoel gaan geven het middelpunt van het Weversrijk te zijn, maar nooit alleen zullen staan.
Carnavalsstichting de Wevers is als sinds jaar en dag een warm bad waarin je jezelf enorm op je gemak zult gaan voelen.

Als ik je toch nog twee tips mag geven:
Tip 1: Twee liedjes zijn toch wel erg handig om uit het hoofd te kennen…. “Wij zijn de Wevers” zal even moeite kosten misschien maar “Tussen Donzel en Menzel” zal er wellicht al inzitten. Het uit het hoofd kennen scheelt veel playback momenten die op een podium soms best bijzonder eruit zien als de tekst niet “zit”.
Tip 2: Controleer altijd goed je complete outfit voor van huis te gaan of het podium op te stappen. Kan wat bonnenbuukskes schelen.

Beste aanstaande 48e Prins van het Weversrijk, aanstaande Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel, ga genieten, ga meemaken, ga vieren en ga beleven zoals ik met mijn durske en mijn adjudant Charl met zijn durske het afgelopen jaar intens hebben beleefd en hebben genoten van een jaar om nooit, nooit meer te vergeten.

1 november, het is al dichtbij! Dan mag je! Dan kun je het uitroepen! Dan ben je een jaar lang Prins!
Carnaval zal nooit meer hetzelfde zijn, hoe stevig je dit ook gevierd mag hebben vruuger.
Spannend zal het zeker zijn, vooral de laatste dagen en uren voor de onthulling.


Kumt goed… dat weet ik zeker!

Met vriendelijke groet,

Prins Gertjan d’n Urste

Brief huidige Prins Gert-Jan d'n Urste aan de nieuwe Prins van het Weversrijk