Carnavalsprogramma Weversrijk

Sport

Het is weer bijna zover: Carnaval 2014. Zo ook in ons prachtige Weversrijk. Carnavalsstichting De Wevers heeft samen met de horeca ondernemers van ‘Feest in de Tent’ een geweldig programma voor jong en oud! 

Voordat het feest losbarst in de Tent op het Raadhuisplein, gaan we eerst op bezoek bij Voet- en Korfbalvereniging Prinses Irene. Op Donderdag 27 februari, vanaf 19.00 uur tot 21:30 zullen Jeugd Prins Mike en zijn Adjudant Rick in de kantine voorop gaan in de polonaise natuurlijk vergezeld van Prins Gertjan, Adjudant Charl en de Raad van 11. Muziekkapel De Durzakkers zal de avond muzikaal opluisteren.

Vrijdag 28 februari start om 10.00 uur (bij regen wordt deze zo mogelijk verzet naar 12.00 uur) de Jeugdoptocht door het Weversrijk. Hieraan nemen alle kinderen van De Beekgraaf, ’t Maxend, ’t Hummeltje, De Benjamin en Kleur deel. De optocht start dit jaar bij de Beekgraafschool en de kinderen lopen via De Hoef – De Wan – Heuvelstraat – Kerkhoflaan – Parkstraat naar Laarstede. De optocht heeft dit jaar als thema Sport.
Na de optocht gaan de (jeugd-)Prins en hun gevolg de scholen bezoeken. De oudere kids van de basisscholen mogen de Feesttent inwijden en gaan daar een mooi feestje maken.
Om 14.30 uur zal ’t Maxend, de straat waar Jeugdprins Mike woont, omgedoopt worden in….?
Vanaf 20.30 uur zullen de deuren van de Tent op het Raadhuisplein weer geopend zijn voor een kei gezellige carnavals avond. Op deze avond zal ook de eerste Nisseroise Carnavals Cantus georganiseerd worden. Onder de bezielende leiding van T&T zal er menig meezinger door de tent galmen onder het genot van een lekker potje bier.


Zaterdag 1 maart vanaf 10 uur zullen de zieke Wevers bezocht worden door leden van de Carnavalsstichting en verblijd worden met een fruitschaal en een bloemetje.
Om 17.00 uur zal de straat van onze Prins Gertjan I, Over den Dries, voorzien worden van een nieuwe naam.
Pastoor Ouwens zal om 19.00 uur voorgaan in de speciale Carnavals Eucharistieviering. Deze viering zal begeleid worden door Con Fuoco en Muziekkapel De Durzakkers.

Vanaf 20.30 uur gaat het openingsbal in de tent van start, waar de Sleuteloverdracht van het Weversrijk plaatsvindt en de Wever van het Jaar bekend zal worden gemaakt. De Timmer en Barend Show, zorgt voor een spetterende invulling van de avond, met een gastoptreden van Vensen Broos.

Zondag 2 maart zal vanaf 14.00 uur de Carnavalsoptocht door het Weversrijk trekken.
Na de optocht is om 18.00 uur de prijsuitreiking in de Tent. In de kindertent zullen Bo & Babs de kleine Wevers en Weverinnekes vermaken.

Maandag 3 maart zal Carnavalsstichting De Wevers de bewoners van de Laarstede gaan bezoeken, om voor de bewoners daar een gezellige carnavals-ochtend te maken.
Vanaf 15.00 uur start het kindermatinee in De Tent, met Bo & Babs en Nardje Nar.
’s Avonds zal er in de tent weer een spetterend optreden zijn met De Jongens Van Rep.

Dinsdag 4 maart staat in het teken van De Faudte Bruiloft. 4 Paren zullen gaan strijden om te worden verkozen tot Faudt Bruidspaar 2014. Het Thema van deze bruiloft is ‘Oerend Hard’. De bruidsparen trekken vanaf 14.30 uur in een bonte stoet vanaf de Kromstraat door het dorp, waarna om 15.00 uur de strijd zal losbarsten in de Tent, waarna nog een gezellig bruiloftsfeest zal zijn met de dj’sBertie & John Lukano.
De Kindertent met Bo & Babs is tijdens de bruiloft vur de kiendjes natuurlijk open.
’s Avonds is er in de Tent het Sluitingsbal.
Om 22.11 uur zal tenslotte de ceremoniële verbranding van de Veerman op het Tramplein plaatsvinden.

Bruin CarnavalsCafé ’t Pumpke
Tijdens de Carnaval zal ’t Pumpke omgetoverd worden tot een gezellig bruin Carnavals Café. Vanaf zondag 2 maart tot en met dinsdag 4 maart zullen er diverse gezellige formaties optreden in het gezelligste café van het Weversrijk. Zo zal formatie De Bende, het duo Bart & Alex en de in Nisseroi wereldberoemde DJ Broekie het café voorzien van gezellige feestmuziek.

Overigens is zowel de Tent als ’t Pumpke ook voor 18- toegankelijk. Vanzelfsprekend wordt er geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar.

Zoals jullie zien is er vermaak voor jong en oud tijdens de carnaval in het Weversrijk. We zien jullie dan ook graag in de Tent of in ’t Pumpke, of anders tijdens onze diverse bezoeken.

C.S. De Wevers
www.de-wevers.com