Afbeelding
Guus van der Valk

Lips Groen uit Nistelrode breidt uit met de overname van hoveniersbedrijf Arie Hendriks uit Vorstenbosch

Ondernemend Bernheze

NISTELRODE - Wim Lips startte zijn hoveniersbedrijf al in 1979 en groeide door de jaren heen uit tot een begrip in Nistelrode en ver daarbuiten. Eenzelfde passie, ambitie en jarenlange expertise zien we ook bij hoveniersbedrijf Arie Hendriks uit Vorstenbosch. Hoe mooi als twee bedrijven met eenzelfde passie en vakmanschap samenvoegen tot één.

Overname vanaf 1 april
Vanaf 2020 neemt zoon Bram Lips de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich. Dat doet hij met veel plezier, want tuin en alles wat daarmee verband houdt werd hem met de paplepel ingegoten. Met zijn 29 jaar is hij de trotse eigenaar van een groeiend bedrijf, en sinds 1 april mag hij het bedrijf van Arie Hendriks uit Vorstenbosch eraan toevoegen.
Arie: “Ik ken Bram al heel lang, en tijdens Bram zijn studie heeft hij twee jaar stage gelopen binnen ons bedrijf. Dat beviel aan beide kanten erg goed. Dus toen ik onlangs het besluit genomen heb om mijn bedrijf van de hand te doen, was LipsGroen de ideale overnamepartner. Bram had belangstelling en we wisten allebei dat deze overname aan twee kanten heel goed voelde. Dat moet ook wel, wil het voor alle partijen werken.”
Bram: “We hadden al vijftien medewerkers in dienst, dat zijn er nu twintig. Daarnaast nemen we het klantenbestand van Arie over. Met onze ruim 700 klanten gaan we nu naar de 1.000. We zijn blij dat we dit bedrijf onder onze hoede mogen nemen en hiermee nog meer klanten mogen bedienen.”

Kennis en kunde
Wim en Marja Lips werken nog steeds actief mee met zoon Bram. Wim als ontwerper en Marja één dag op kantoor. Ook Arie blijft op de achtergrond voorlopig nog even aanwezig. Bram: “We hebben dezelfde visie, dat is heel fijn. Als hovenier moet je van veel markten thuis zijn. Het begint al bij het grondwerk, dat is zó belangrijk. Kennis is een must. We doen er alles aan om voor iedere klant datgene te doen waarvoor hij bij ons komt. Een tuin waarin de klant zich thuis voelt. Een tuin die leeft en geeft, kortom: een buitenomgeving waar mens én natuur blij van worden. Duurzaamheid en respect voor de natuur is een groot gedachtegoed binnen ons bedrijf. Met ons team van enthousiaste trouwe medewerkers gaan we ervoor. En ja, daar worden we gewoon heel erg blij van!”

Tekst: Anita van den Bogaart