Bewakingsdienst van Mook
Bewakingsdienst van Mook

Bewakingsdienst bewaakt ook de bedrijventerreinen in Nistelrode en Heesch

Ondernemend Bernheze

HEESCH/NISTELRODE – Het inbrekersgilde is bij deze gewaarschuwd want ook op de bedrijventerreinen in Nistelrode en Heesch rijdt ‘s avonds en ‘s nachts een auto rond van Bewakingsdienst van Mook.

Ondernemers op de bedrijventerreinen Cereslaan en De Beemd in Heesch en Kleinwijk in Nistelrode hebben hierover afspraken gemaakt met de Osse bewakingsdienst wiens bewakers meteen ingrijpen mochten zij iets verdachts zien, óf zij waarschuwen de politie.

Anthony van Bakel, lid van het bestuur van Ondernemersvereniging Heesch: “Hoe méér bedrijven zullen gaan meedoen, hoe makkelijk het wordt om het voort te zetten. Het gaat vooralsnog om een proefperiode van een jaar.”

Enkele jaren geleden mislukte een eerdere poging jammer genoeg, dit omdat er toen te weinig ondernemers bereid waren deze bewaking mede te financieren. “Dat komt ook mede door het feit dat er op onze terreinen op het gebied van brand en inbraak niet zo heel veel gebeurt, en dat is natuurlijk heel fijn. Echter, het geeft toch een geruststellender gevoel als een bewakingsdienst rondrijdt”, legt Anthony uit.

Medewerkers van Bewakingsdienst van Mook houden in de gaten wat er op straat gebeurt én wat vanaf de straat te zien is. Anthony: “Een aantal ondernemingen op de bedrijventerreinen had met van Mook al afspraken over de ‘alarmopvolging’; dan gaat een bewaker bij het bedrijf kijken als daar het brand- of inbraakalarm gaat.”

“Wij zijn natuurlijk ook blij met deze opdracht, zegt Tom Witteveen, manager bij Bewakingsdienst van Mook. “We vinden het fijn dat het gelukt is om hier genoeg steun voor te krijgen.”