Familiefoto bij Kaap de Goede Hoop
Familiefoto bij Kaap de Goede Hoop

Zuid-Afrika een land vol hoogtepunten

Ondernemend Bernheze

In juli 2019 zijn Edwin en Wendy uit Heesch met hun kinderen Sara, Guus, Luuk en Manou afgereisd naar Zuid-Afrika om hun droomreis te maken. Het begin van de reis begon helaas niet zo goed. Door een grote stroomstoring op Schiphol konden ze niet naar Frankfurt vliegen om vandaar naar Johannesburg verder te reizen. Gelukkig heb ik samen met hen en de luchtvaartmaatschappij een oplossing gevonden en zijn ze alsnog via Nairobi vertrokken. Met een dag vertraging konden ze aan hun reis beginnen. Hierdoor misten ze wel de townshiptour in Soweto.

Een reis vol hoogtepunten, helemaal samengesteld door mijn collega Nancy die zelf in Zuid-Afrika heeft gewoond. Via de Panoramaroute zijn ze naar het Krugerpark gereden waar ze in een ‘private game reserve’ verbleven met veel activiteiten inclusief. Het hoogtepunt daar was de Bushwalk. Ook Swaziland en St. Lucia stonden op het programma. Een Hippo en Croc boat tour mag bij deze groene oase aan de Oostkust zeker niet ontbreken.

Halverwege de reis hebben ze een paar nachten doorgebracht in een prachtig appartement direct aan zee, ongeveer twintig minuten ten zuiden van Durban in Illovo Beach; even alle indrukken verwerken. Vanuit Illovo beach zijn veel uitstapjes te maken. Dit appartement is exclusief te boeken via The Travel Club en tevens perfect om de vakantie mee af te sluiten.

Van Durban vlogen Edwin en Wendy met kroost naar Port Elisabeth om uiteindelijk in Kaapstad te eindigen. Ze bezochten onder andere Addo Elephant park, de tuinenroute en Hermanus. Heel bijzonder was de stop in Knysna. Omdat ze de townshiptour gemist hadden in Johannesburg, hebben ze deze hier gedaan. Via Emzini tours werden ze door een alleenstaande pleegmoeder rondgeleid en bezochten ze ook een kleuterschool. Een van de kindjes heeft meer dan 20 minuten zijn armpjes om Wendy’s benen geslagen. “Echt een kippenvel moment”, vertelde Wendy. Het was een reis vol herinneringen voor het leven...

Helaas is sinds deze week Zuid-Afrika vanwege de nieuwe virusvariant weer hoog risicogebied voor Europa en is reizen op dit moment niet mogelijk. Hopelijk is de sluiting van korte duur...

Ook plannen om binnenkort op reis te gaan? Neem dan contact met mij op en we gaan je droomreis samenstellen. 06-44404705 of mail annemarievanerp@thetravelclub.nl.

Afbeelding
Bushwalk
Deze dieren zie je tijdens een safaritocht