Afbeelding

Vakantieverlangen

Ondernemend Bernheze

Door de pandemie kunnen vakanties in het buitenland amper doorgaan en is het voor de zomer ook nog maar even afwachten. Omdat we momenteel niet op vakantie kunnen, maar ons wel alvas kunnen verheugen op betere tijden, is DeMooiBernhezeKrant de tweewekelijkse rubriek ‘VakantieVerlangen’ gestart, geschreven door twee gedreven reisondernemers, Adrie van Rooij van Yourtripmytrip.nl en TheTravel Club Annemarie van Erp. Zij volgen de ontwikkelingen op de voet en delen hier leuke vakantieverhalen van Bernhezenaren uit het recente verleden.

Antonie, Marice en Sharyn Bellemakers uit Dinther reisden naar Fins en Noors Lapland. Bij Lapland denk je waarschijnlijk aan een wintervakantie. Echter ook in de zomer heeft dit land veel te bieden. Rust, ruimte en prachtige natuur. Groot voordeel in het zomerse Lapland is dat het bijna 24 uur per dag licht is dus neem een slaapmasker mee. Ander punt van aandacht is het tijdsverschil tussen Finland en Noorwegen. Noorwegen kent onze tijd, in Finland is het 1 uur later.

De familie Bellemakers begon hun tweeweekse fly-drive met een directe wekelijkse vlucht naar Rovaniemi. Vandaar reed het gezin per auto, via de bossen en toendragebieden, naar de Noordkaap om via de fjorden en bergen weer te eindigen in Rovaniemi. Ze sloten af in het toeristische Santa Claus Village en dit mag je zeker niet overslaan.

Een van de hoogtepunten die het gezin beleefde was het ontdekken van de natuur per kano, inclusief een BBQ ‘in the middle of nowhere’. Een ander hoogtepunt was een beersafari, vlakbij de Russische grens en ook de ‘koningskrabbensafari’ vanuit Honnigsvag is een must.

Antonie, Marice en Sharyn zijn onder de indruk van de warmte van de locals die enorm trots op hun land zijn. Tijdens een wandeling met een gids kom je echt op plekken waar je anders niet komt en je krijgt uitleg over wat groeit en bloeit. Zo weten de gidsen welke bessen je kunt eten en kunnen ze je waarschuwen voor bepaalde planten. Van hun gids leerde de familie, toen ze een soort katoenachtig plantje zagen op de toendra, dat dit de grens aangeeft van het moeras. Dus als je geen natte voeten wil halen moet je daar wegblijven...

Ondanks dat het bij de Noordkaap een stuk drukker is dan elders, vonden ze deze heel bijzonder. “Je staat toch op het noordelijkste punt van de EU”. Vaak is het daar mysterieus mistig, erg mooi.”

Wilt u ook een mooie reis maken? Neem dan contact op met mij. Bel of mail met Annemarie van Erp, uw persoonlijk reisadviseur! 06-44404705 of annemarievanerp@thetravelclub.nl of www.thetravelclub.nl/annemarievanerp