Hein Langens matchwinner voor Prinses Irene

Nistelrode

NISTELRODE - Al zo’n 10 jaar speelt Hein Langens in het 1e elftal. Als stoere verdediger heeft hij er al ruim 200 wedstrijden opzitten. Na dit seizoen stopt hij, mede vanwege veel blessureleed de afgelopen 2 seizoenen. Nog nooit was het hem gelukt te scoren in competitieverband  voor de mannen van Van Tilburg Mode & Sport. In de uitwedstrijd tegen Emplina deed hij dat wel , het was ook meteen de winnende. In een matige vertoning was Prinses Irene de ploeg met de meeste kansen, maar de spitsen stonden duidelijk niet op scherp. Emplina wist erg weinig g te creëren waardoor er niets viel op te merken over de eindstand. Door deze overwinning en het verlies van EVVC, zijn de Nistelrodenaren verzekerd van de 2e plaats in de competitie. In de nacompetitie treffen ze daardoor waarschijnlijk  GSV ’28  uit het Zuid Limburgse Beek. Prinses Irene speelt dan thuis.

Moeilijke hoek
Prinses Irene begon goed aan de wedstrijd waarbij , door het ontbreken van Martijn van Vught, wat anders werd gespeeld. In de 5e minuut stond het al 0-1. Rolf v.d. Bogaart, die vooral in de 2e helft een aantal mooie acties had, nam een corner, die door Langens vanuit een moeilijke hoek werd binnen gewerkt. Vijf minuten later moest doelman Van Venrooij voor het eerst in actie komen wat hem goed afging. Prinses Irene had in het vervolg van de wedstrijd een paar mooie aanvallen, maar het lukte steeds net niet. Zo waren Tim van den Brand en Wibe van Rooij gevaarlijk bij mooie voorzetten. In de 35e minuut was er de beste kans van de wedstrijd voor Emplina, maar de bal ging voorlangs.

Rushes
In de 2e helft eenzelfde speelbeeld. Emplina had wel veel balbezit, maar werd eigenlijk nooit gevaarlijk. Dit in tegenstelling tot Prinses Irene, waar met name Rolf van den Bogaart een paar keer goed doorkwam en ook gevaarlijk was met een schot. Na een goed uur spelen kwam Martijn van Vught nog in het veld, hij was een paar keer dreigend, maar kon ook niet echt potten breken. Koen Pittens, de beste man bij Prinses Irene,  was een paar keer gevaarlijk met rushes over de rechtervleugel, maar steeds zonder resultaat. In de 80e minuut was doelman Stef van Venrooij net op tijd om de bal te onderscheppen toen spits Thijs Engelbart dreigde door te breken. In de slotfase drongen de Bosschenaren nog wel aan, maar echt gevaarlijk werden ze niet, buiten een paar bijna kansjes door nonchalance aan Prinses Irene zijde.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Helvoirt en dan start de nacompetitie. Zoals eerder gemeld zijn het knock out wedstrijden. Na 3 winstpartijen kun  je 1e klasser zijn!