Eurodance 2016: EK in garde- en showdanssport
Eurodance 2016: EK in garde- en showdanssport

Eurodance 2016: EK in garde- en showdanssport

Nistelrode

NISTELRODE- Stichting Danssport Nistelrode presenteert Eurodance 2016 op 29, 30 april en 1 mei in Sportcentrum Maaspoort Sports & Events in ‘s-Hertogenbosch. Met ruim 1000 deelnemers presenteert het evenement het Europese neusje van de zalm van de garde- en showdanssport.

Eurodance 2016 is een 3 dagen durend Europees Kampioenschap van internationale allure, waarbij dansers en danseressen uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België het in elf disciplines tegen elkaar op gaan nemen: gardedans mars, gardedans solo, gardedans paar, gardedans polka, gardedans met tilfiguren, showdans solo, showdans duo, showdans karakter, showdans freestyle, showdans modern en showdans met tilfiguren. Het niveau van deze dansen vereist een grote discipline, conditie en lichaamsbeheersing. Voor de toeschouwers een wervelende show, voor de deelnemers een spannende strijd.

Openingsceremonie
Eurodance 2016 wordt officieel geopend door burgemeester Moorman van de gemeente Bernheze op donderdag 28 april in het gemeentehuis van Bernheze, waarbij de officials worden uitgenodigd aanwezig te zijn. Vervolgens zal op 29 april om 9.30 uur de strijd losbarsten, in danstempel De Maaspoort in ’s-Hertogenbosch. Op vrijdag strijden de junioren, op zaterdag de jeugdklasse en op zondag de hoofdklasse om de eer.

De jury bestaat uit vakmensen van dansbonden uit de deelnemende landen, onder leiding van Sportwart (wedstrijdleider) van de European Federation of Dance sport Organizations(EFDO), Stephan Karaiskos.

Entreekaarten reserveren
De organisatie wordt gedragen door vrijwilligers, veelal verbonden aan Dansvereniging DV Dancing Kids uit Nistelrode. Stichting Danssport Nistelrode nodigt alle belangstellenden uit om in de voorverkoop entreebewijzen te bemachtigen. Op de speciale Eurodance website is alle informatie voor geïnteresseerden te vinden, als ook de mogelijkheid om tickets te bestellen. Kijk op: www.eurodance2016.nl

Eurodance 2016: EK in garde- en showdanssport
Eurodance 2016: EK in garde- en showdanssport