Afbeelding

Berne Buurtbos

Natuur & Dieren

Ieder dorp in Bernheze een openbaar buurtvoedselbos

NISTELRODE - Afgelopen maanden zijn wij, vrijwilligers uit verschillende kernen van Bernheze, aan de slag gegaan met het eerste openbare voedselbos in onze gemeente. Als vrijwilligers uit diverse dorpen is het ons afgelopen jaar gelukt om 1,2 hectare grond aan een zandpad nabij de Piet Geersdijk in Nistelrode te bemachtigen. Dit jaar willen we een mooi ontwerp voor zo’n openbaar voedselbos maken en dit zouden we graag doen met jong en oud uit de buurt. We hopen dit jaar ook financiering te vinden zodat we op het eind van het jaar kunnen starten met het aanplanten van het voedselbos.

Om het bos-ecosysteem op de grond vast op te starten, hebben we ons gemeld bij stichting MeerBomen.Nu. Hen hebben we geholpen met bomen oogsten op locaties in Brabant waar deze boompjes weg moesten. Zo hebben we vele honderden (baby-)boompjes vergaard van allerlei nuttige soorten. Die hebben we vervolgens overal op het perceel in Nistelrode geplant, samen met frambozenstekken en chichorei van een boer uit Heesch die dit gewas door het natte weer niet oogsten kon. Het was een flinke klus, maar ook heel leuk. Bij elke schep in de grond beseften we ons: We zijn het echt aan het doen!

De komende maanden willen we een mooi ontwerp voor dit openbare voedselbos maken. Heb je zin om mee te doen? Je bent van harte welkom! Zondag 2 juni is ons openingsfeest waar we veel geïnteresseerden hopen te mogen ontmoeten!

De komende weken houden wij je op de hoogte van onze ontwikkelingen.
Meedoen? Kijk op: www.bernebuurtbos.nl of Facebook: Berne Buurtbos

Afbeelding