Afbeelding

Heesche scouts bij Regionale Scoutingwedstrijden

Kinderen & Jongeren

NISTELRODE/HEESCH  – Heesche scouts hebben in het weekend van 13, 14 en 15 mei geheel zelfstandig deelgenomen aan de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). In strijd tegen de andere groepen uit de regio lieten zij verschillende scoutingtechnieken zien, die werden beoordeeld door een jury. 

Scoutcentrum Achter de Berg in Nistelrode is de locatie van de jaarlijkse RSW. Gedurende dit weekend strijden verschillende ploegen uit de regio Noord-Oost Brabant om de winst. Na een welkomstwoordje is de eerste taak het opbouwen van het kampterrein. Een kampterrein bestaat uit een keuken van hout en touw en een tent. De jury loopt rond en let op de samenwerking binnen de ploeg en de kwaliteit. De avond wordt afgesloten met een avondspel, een soort scrabble. 

Zaterdag 14 mei was het vroeg uit de veren, want er stond een hike op het programma. Een tocht van ongeveer zeventien kilometer lopen met onderweg verschillende uitdagende activiteiten, zoals A-frame lopen en een kabelbaan. Terug op het kampterrein kookten de ploegen een heerlijke maaltijd. In de avond was er tijd voor ontspanning met workshops zoals een mini-bioscoop en blaaspijpschieten.

Op zondag werden de laatste punten verdeeld met sport & spel en de afbraak van het kampterrein. Halverwege de middag keken de scouts met veel plezier terug op de behaalde 16de en 22ste plaats. De top drie vertegenwoordigt de regio in het Pinksterweekend op de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) in Baarn. Scouting Heesch wenst hen veel succes!

Meer weten over de gidsen/scouts of lid worden? Kijk op www.scoutingheesch.nl.

Afbeelding