Afbeelding

Gebruikt frituurvet inleveren bij Scouting Heesch

Kinderen & Jongeren

HEESCH - Scouting Heesch zamelt gebruikt frituurvet/olie in voor een schoner milieu. De club levert dit in bij bedrijven die het verwerken tot biobrandstof, voor bijvoorbeeld auto’s en vliegtuigen. De vereniging verdient daarmee een mooi bedrag, waarvan allerlei leuke activiteiten kunnen worden gedaan tijdens bijeenkomsten en kampen.

Het gebruikte frituurvet kunt u in een gesloten verpakking inleveren in de gele container bij scoutinggebouw De Elleboog, Leekenstraat 6. Tip: bewaar de originele verpakking en stop het hier terug in! Inleveren is mogelijk op zaterdag van 10.30 tot 16.00 uur. U heeft ook de mogelijkheid om tijdens openingstijden frituurvet in te leveren bij de Jumbo Wiegmans, Schoonstraat 8. 

Mocht u als particulier of onderneming grote hoeveelheden frituurvet hebben (vanaf 20 liter), stuur dan een berichtje naar frituurvet@scoutingheesch.nl! Scouting Heesch komt het dan kosteloos bij u ophalen.

Tot slot nog enkele feitjes over deze inzameling:

  • Wist u dat er jaarlijks 5 miljoen liter frituurvet in Nederland wordt gebruikt? En dat hiervan 4 miljoen liter in het riool terechtkomt? Dit kost jaarlijks 30 miljoen euro voor de gemeente en waterschappen. Met de inzameling verminderen we de maatschappelijke kosten.
  • Wist u dat als al dit frituurvet zou worden ingeleverd, we daarmee 1000 rondjes om de aarde kunnen rijden?