Verslag najaarsreis KBO Nistelrode
Verslag najaarsreis KBO Nistelrode

Verslag najaarsreis KBO Nistelrode

Human Interest

Eindelijk was het weer zover. Met mooi weer vertrokken wij met een volle OAD-bus vanaf Cultureel Centrum Nesterlé richting Rotterdam. Onderweg wees de chauffeur ons op de bezienswaardigheden, waar we langs kwamen.

Om 10.00 uur werd halt gehouden bij Chocolade atelier Van Noppen in Ridderkerk. Binnen stond de koffie en thee al klaar en natuurlijk kregen we daar een lekker huisgemaakt gebakje bij. Na een korte introductie over de herkomst van chocola en het fabricageproces, kregen we te zien hoe chocoladefiguren en bonbons worden gemaakt. Enkele medereizigers mochten zelf mee aan de slag. En iedereen mocht een van de gemaakte producten proeven. Heerlijk!! Nadat iedereen nog wat producten had ingekocht gingen we verder naar Rotterdam waar in het Maritiem Hotel de lunch werd gebruikt.

Na het eten gingen we aan boord van een rondvaartboot van Rederij Spido voor een vaartocht door één van de grootste zeehavens ter wereld. Op het dek genoten we van het machtige uitzicht op al die grote zeeschepen en duizenden containers. Erg interessant om dat allemaal te zien. We hadden er erge dorst van gekregen en we bestelden wat te drinken op een mooi terras, waar we genoten onder een stralende zon bij een temperatuur van 30 graden.

Om 18.00 uur stond ons een uitgebreid diner te wachten in Restaurant De Ruif te Wagenberg. We lieten het eten ons goed smaken en voldaan en tevreden gingen we op huis aan. Het was wederom een zeer geslaagde reis. Onder leiding van Ans en Dilia was alles prima verzorgd. Bedankt daarvoor en we kijken al weer uit naar de voorjaarsreis van volgend jaar.

Lien van Os,
KBO Nistelrode

foto’s zijn van Ignace van Dommelen

Verslag najaarsreis KBO Nistelrode