Jubilarissen Gerard Barten en Willy van der Steijn in het zonnetje gezet
Jubilarissen Gerard Barten en Willy van der Steijn in het zonnetje gezet

Jubilarissen Gerard Barten en Willy van der Steijn in het zonnetje gezet

Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER – Muziekvereniging Servaes heeft maandag 13 juli Gerard Barten en Willy van der Steijn, twee ereleden en voormalig voorzitters, mogen verblijden met een prachtige openluchtserenade op Plein 1969. Beide heren zijn 60 jaar lid van Muziekvereniging Servaes. Met medewerking van de families werden Gerard en Willy nietsvermoedend naar een zonovergoten Plein 1969 gelokt. 

Extra feestelijke dag
Het moment van huldigen op deze maandag was niet voor niets gekozen. Die dag was het namelijk ook echt feest voor Gerard want hij mocht 89 verjaardagkaarsjes uitblazen. Een mooi moment dacht de muziekvereniging om deze serenade te komen brengen en een mooie reden om Gerard naar Plein 1969 te lokken. Ook Willy viert een mooi feest deze zomer want Willy en Marijke zijn 50 jaar getrouwd. 

We gaan even terug in de tijd en blikken terug op de lange en zeer verdienstelijke ‘verenigingscarrière’ van beide heren. 

Voor Gerard was het een bijzondere weg naar Muziekvereniging Servaes. Hij kwam namelijk zonder instrument. Zijn vader Mies was voorzitter van de vereniging en wilde het stokje overdragen. Gerard was de beoogde opvolger, maar moest nog een tijdje op toestemming wachten van de pastoor. Na twee jaar kwam deze gelukkig. Vervolgens heeft Gerard de rol als voorzitter van 1960 tot 1994 vervuld en daarna gaf hij de voorzittershamer door aan Willy. Velen van de huidige muzikanten verheugden zich iedere vrijdag op de handgeschreven brief van de voorzitter. Iedere week wist hij weer een pagina te vullen over het reilen en zeilen binnen de vereniging. Uiteraard zit hij nog steeds niet stil en is hij nog actief voor de muziekvereniging als voorzitter van Stichting Vrienden van Servaes. Veel mensen in het dorp heeft hij lid gemaakt van ‘zijn’ club van 100. Ook was hij lang de stuwende kracht achter de oudijzercommissie, die wekelijks de straten van Dinther afstruint en ook zeer nauw betrokken is bij de donateursactie. 

Als klein mannetje is Willy begonnen op de klarinet en werd hij als 12-jarige lid van onze vereniging. Nog steeds speelt Willy dit mooie instrument bij het seniorenorkest. Willy is ruim 30 jaar actief geweest binnen het bestuur tot het jaar 2000 toe. Als secretaris, als vice-voorzitter en ook als voorzitter heeft hij zich ingezet, maar ook bij allerlei commissieactiviteiten. Met name bij promconcerten, jubileumvieringen, maar zeker ook bestuurlijk heeft hij zijn beste kunnen in de vereniging gestopt en dat doet hij nog steeds. Met een bewonderenswaardige inzet en zorgvuldigheid is hij actief binnen de vereniging. Ook dit jaar had hij zitting in de zondagcommissie voor de Proms 2020. Al vele vergaderingen en tijd was hierin geïnvesteerd om een mooie zondagmiddag voor het dorp te verzorgen. Deze ideeën worden voor een volgende keer geparkeerd.

Speciale insigne opgespeld
Bij zo’n mijlpaal hoort uiteraard een mooi aandenken. Het uitreiken van dit aandenken gebeurde vanwege corona op een bijzondere manier. Dit keer is het niet voorzitter Mandy Verhoeven die het insigne opspelt en de oorkonde en de mooie bos bloemen overhandigt, maar vroeg zij familieleden haar te helpen om zo op gepaste afstand van elkaar te blijven.