Afbeelding

Plan voor 69 flexwoningen in Nistelrode en Heesch

Gemeentenieuws

BERNHEZE - De gemeente Bernheze zet de komende jaren in op het realiseren van 69 flexwoningen. Hiervoor heeft de gemeente twee locaties op het oog: Zwarte Molen Zuid in Nistelrode (40 flexwoningen) en Schoonstraat in Heesch (29 flexwoningen). Het voornemen is om deze woningen te realiseren met woningcorporatie Mooiland. 

De druk op de woningmarkt is hoog, ook in Bernheze. Vanuit de Woonvisie 2022-2026 is het plan de komende jaren ongeveer 1160 woningen te bouwen. Belangrijk is dat er gebouwd wordt voor alle doelgroepen. Daar horen ook sociale huurwoningen bij. Maar het realiseren van nieuwe woningen is geen sinecure. Daarom heeft de gemeente in haar Woonvisie ook alternatieve vormen van huisvesting opgenomen, waaronder flexwoningen. 

Twee locaties
De gemeente heeft onderzoek gedaan naar geschikte locaties voor het realiseren van flexwoningen. Daarbij is onder meer gekeken naar grond die in eigendom is van de gemeente, maar ook naar ligging en bereikbaarheid. Daaruit kwamen de locaties aan de Zwarte Molen Zuid in Nistelrode en Schoonstraat in Heesch naar voren. De woningen zijn bedoeld als sociale huurwoningen voor doelgroepen die daarvoor in aanmerking komen. Dat zijn aan de ene kant de zogeheten spoedzoekers; starters op de woningmarkt of mensen die na een scheiding een huis zoeken. Maar naast deze spoedzoekers komen ook andere aandachtsgroepen zoals statushouders in aanmerking voor een flexwoning. Hierover zijn afspraken gemaakt: zo is maximaal 30% van de woningen voor de aandachtsgroepen bedoeld en de overige 70% voor onder meer starters op de woningmarkt. De flexwoningen zijn bedoeld voor in omvang tot 3- of 4-persoons huishoudens.

Inloopavond
De gemeente en woningcorporatie Mooiland doen momenteel aanvullend onderzoek naar de twee locaties. De planning is dat er niet eerder dan in de tweede helft van 2024 flexwoningen komen op deze locaties. Nadat de gemeente besloten heeft de locaties nader te onderzoeken, zijn de omwonenden van beide locaties deze week op de hoogte gesteld van de plannen. In het najaar van 2023 wordt er een inloopavond gehouden voor de inwoners. De gemeente en de woningcorporatie kunnen dan meer concreet toelichten wat de plannen zijn.  

Eerste stedenbouwkundige opzet - Schoonstraat Heesch

Eerste stedenbouwkundige opzet - Zwarte Molen Zuid Nistelrode

Afbeelding
Sport 2 uur geleden Herman van de Wijst wint snerttoernooi Jeu de Boulesclub Die Lé 2024
Afbeelding
Sport 23 uur geleden JO15-2 wil heel graag de sponsoren bedanken
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Basisschool Op Weg op ontdekkingstocht bij Cultuurkapel Vorstenbosch
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Vier keer leuk in CC Nesterlé
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren IVN Bernheze ondersteunt ontmoetingstuin Servaes
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Carnavalsmiddag voor senioren