Afbeelding

Lokaal: Het voorjaar

Gemeentenieuws

Een periode die begint na de winter wanneer de natuur weer tot leven komt en de dagen langer worden. De eerste planten beginnen weer te groeien en veel inwoners zijn weer druk bezig in de tuin om deze op orde te krijgen. Tijdens Pasen hebben we mogen genieten van geweldig weer en zijn er vele kilometers gemaakt met de fiets of de benenwagen. Een welverdiende pauze op een terras met de zon op je gezicht met een heerlijke bak koffie of zelfs al een biertje/wijntje. Wat waren we hier aan toe na de afgelopen jaren en het mag gelukkig weer.

Ook binnen de gemeente voel je de energie opbouwen, de uitslag van de verkiezing is daar en eenieder staat te poppelen om aan de slag te gaan. De partijen hebben allemaal het beste voor met onze inwoners. De programma’s vertonen inhoudelijk veel overlap en hiermee zijn meerdere mogelijkheden om tot een definitieve coalitie te komen.

Tijdens deze periode zit het ambtelijke apparaat natuurlijk niet stil en worden de stukken voorbereid en besproken in zowel de commissies en in de raad. De woningbouw staat hoog op de lijst en zullen we in de komende periode versnellen. In de nieuwe vastgestelde woonvisie (via de gemeentelijke website) kun je zien en lezen wat onze plannen zijn voor elke kern. In totaal 1160 extra woningen waarbij 75% moet zitten in sociale huur, midden huur en goedkope koop aangezien hier de grootste behoefte aan is.

Namens Lokaal, burgerlid Sander Schaareman