Afbeelding

Wonen in Bernheze

Gemeentenieuws

Ik ben opgegroeid in Heesch-Vinkel en heb altijd geroepen dat ik NOOIT, MAAR DAN OOK NOOIT zal verhuizen naar een huis ergens buiten het mooie Heesch, zelfs niet naar een van de andere prachtige kernen van onze gemeente. Het is een keuze waar ik tot op de dag van vandaag achter sta.

Maar is die keuze er nog wel voor de jongere generatie? Op het moment van schrijven staan er in de hele gemeente Bernheze niet meer dan 40 huizen te koop. En daarvan is er niet één te koop onder de 3 ton! Dit nog exclusief de kosten koper en eventueel broodnodige verbouwingen of aanpassingen. En dan ligt de prijs van aardig wat van die 40 huizen zelfs zo rond de 1 miljoen...

Naast de reguliere groep woningzoekenden zorgen ook een overlijden, een scheiding, noodopvang of arbeidsmigranten voor hoge nood in de huizenmarkt. En daarnaast schreeuwen de Provincie en het COA om huizen voor statushouders. Dat is een onmogelijke opgave, maar uiteindelijk zal toch iedereen een dak boven zijn hoofd moeten hebben.

De VVD-Bernheze wil daarom dat er zo snel mogelijk gebouwd wordt. Maar ook dat valt niet mee, want niemand wordt blij van een appartementencomplex in zijn achtertuin. Logisch en volkomen begrijpelijk, maar er zal iets moeten gebeuren. 

Bezwaar maken is ieders volste recht! Wij zullen de laatste zijn om u dit recht te ontzeggen. Maar willen uw kinderen of kleinkinderen ook niet graag in onze mooie gemeente blijven wonen?

Mark van de Ven, raadslid VVD-Bernheze