Afbeelding

VVD: Schoon water en droge voeten

Gemeentenieuws

De VVD is voor u ook actief in het Waterschap. Het Waterschap lijkt altijd ver weg voor de meeste mensen, maar heeft een grote invloed op uw leefomgeving. Zo zorgt het Waterschap voor het waterpeil om in de zomer voldoende water te hebben voor boeren en de natuur en om in de winter ervoor te zorgen dat iedereen droge voeten houdt. Met het beheer en onderhoud van de verschillende rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s) zorgen we voor schoon water.

In de loop van dit jaar zal het nieuwe Waterbeheerplan (WBP) worden vastgesteld. Dit is de lange termijn visie, waarin de prioriteiten voor de komende 6 jaar worden bepaald. Een zeer belangrijk stuk, waar wij als VVD fractie uiteraard een zeer actieve inbreng op verzorgen. Wij roepen ook u op om dit jaar uw stem te laten horen in de inspraakrondes, die hiervoor worden georganiseerd door het Waterschap. In het WBP komen zaken aan de orde als:

  • Hoe willen we Oost-Brabant nog beter beschermen tegen overstromingen uit de Maas?
  • Hoe zorgen we dat ons watersysteem beter is voorbereid op weersextremen?
  • Hoe geven we ruimte aan recreatie en natuurontwikkeling?
  • Hoe werken we toe naar een natuurlijk en gezond watersysteem?
  • Hoe schoon willen we het water op onze rioolwaterzuiveringen maken?
  • Hoe kunnen anderen hun bijdrage leveren aan waterdoelen?

Volg dus de informatie van het Waterschap en onze fractie via www.vvd-aaenmaas.nl en laat uw stem horen. Het Waterschap is dichterbij dan u denkt en zijn taken raken elke burger en ondernemer direct!

Joël Scherrenberg, Algemeen Bestuurslid Waterschap Aa en Maas