SlimWonen app
SlimWonen app

In Bernheze al €67.500,- aan energiekosten bespaard

Gemeentenieuws

BERNHEZE - Meer dan duizend woningeigenaren in Bernheze zijn aan de slag gegaan met besparen op hun energierekening met de SlimWonen App. Gezamenlijk hebben zij daarmee al een bespaarscore van €67.500,- behaald. De gemeente Bernheze biedt de App gratis aan woningeigenaren aan om te helpen bij het verlagen van energiekosten. Met de SlimWonen App kunnen woningeigenaren tot wel €350,- per jaar besparen door middel van slimme bespaartips, overstaphulp en nog veel meer. 

Energie besparen: leuker én makkelijker
Veel woningeigenaren weten niet hoeveel energie zij dagelijks verbruiken. De SlimWonen App laat woningeigenaren hun energieverbruik in euro’s per dag zien. Ook geeft de App een bespaardoel en helpt om dat te halen. Woningeigenaren kunnen via de App besparen door het uitvoeren van klusjes, vervangen van energieslurpende apparatuur en het overstappen van energieleverancier. Gemiddeld is in Bernheze een bespaarscore van €64 per persoon behaald. Goed voor de portemonnee én het milieu dus! 

Hoe werkt de SlimWonen App?
De SlimWonen App kan worden gedownload via de Google Play Store of de App Store. Met hun persoonlijke activatiecode maken woningeigenaren een account aan. Deze activatiecode is per post toegestuurd en is ook op te vragen in de SlimWonen App. Om vervolgens de verbruiksgegevens te laten zien, maakt de SlimWonen App gebruik van slimme meter data. De SlimWonen App is onafhankelijk en niet gekoppeld aan, bijvoorbeeld, één energieleverancier. 

Gemeente Bernheze helpt met energie besparen
De gemeente Bernheze helpt huiseigenaren graag met besparen op hun energierekening. Hiervoor heeft de gemeente van het Rijk een subsidie ontvangen uit de Regeling reductie energiegebruik (RRE). Vanuit deze subsidie wordt woningeigenaren energiebespaaracties aangeboden, waaronder de SlimWonen App. Ook ontvangen zij een tegoedbon voor energiebesparende producten én kunnen zij gratis advies krijgen van het gemeentelijke energieloket Brabant Woont Slim. 

Kijk voor meer informatie over alle energiebespaaracties op brabantwoontslim.nl. Voor vragen over de SlimWonen App kan er contact opgenomen worden met info@slimwonenapp.nl.