Afbeelding

Maria van De Benjamin gaat met pensioen!

Kinderen & Jongeren

NISTELRODE - Ruim zeventien jaar is Maria één van de vaste pedagogisch medewerkers van De Benjamin. Maria is nog begonnen aan de Parkstraat, waar De Benjamin destijds gehuisvest was. Vanuit Oss kwam zij al die jaren door weer en wind op de fiets naar Nistelrode. Vele kinderen uit Nistelrode, maar ook daarbuiten, zijn door Maria vol liefde en met veel aandacht een stukje grootgebracht.

Ieder kind wist bij Maria een speciaal plekje in haar hart te veroveren. Zelfs als kinderen geruime tijd waren uitgezwaaid bij De Benjamin, wist Maria altijd nog alle namen. Ook als ze kinderen, die ondertussen naar het middelbaar onderwijs gingen, op de fiets tegenkwam vanuit Oss, kende ze hen nog! Maria wist altijd snel het vertrouwen van zowel de kinderen als hun ouders te krijgen. Ze genoot ervan de kinderen te zien groeien en straalde wanneer zij druk in de weer was. Ouders werden met het ophalen van hun kinderen getrakteerd op de mooiste anekdotes van de dag.

Niets was Maria te dol. Ze vond het heerlijk om samen met de kinderen op te gaan in het spel. Zo was Maria aan het stoeien, dansen en door de tuin aan het rennen met de kinderen. Zelfs haar laatste dag sloot ze af in stijl door nog een rondje op stelten te lopen. Maria was bij iedereen geliefd en ze was bij al haar collega’s oprecht betrokken en belangstellend. Haar collega’s gaan haar dan ook enorm missen.

Maria heeft een prachtig afscheid gehad, donderdag 12 mei. Samen met haar man, kinderen en kleinkinderen heeft ze de hele dag kunnen genieten van een complete feestdag. Na een warm ontvangst van alle kinderen van de dagopvang en collega’s, hebben alle groepen van De Benjamin afscheid genomen van haar door haar nog een verrassing te brengen en/of een optreden te verzorgen. Naast de vele cadeaus vanuit alle groepen, was er een lied voor Maria en een speciale aflevering van Praatjesmakers door kinderen van De Benjamin.

Maria verliet De Benjamin aan het eind van de dag voor de allerlaatste keer en daarbij hebben alle kinderen van De Benjamin een erehaag voor haar gemaakt, haar toegezongen en uitgezwaaid. Nu is het tijd voor Maria om samen met haar man te gaan genieten van een welverdiend pensioen!